« Späť

Godzone school - 1. víkend

Zážitky z GZ school určené pre jej účastníkov a vedúcich v rámci prvej "domácej úlohy".

V dňoch 23.-25.9. sa uskutočnil konečne víkend v animátorskej škole.Tak som teda naštartoval auto a vyrazil som z Bratislavy a vydal sa na stred Slovenska. Oblasť Banská Štiavnica mi je veľmi blízka a veľmi sa mi tam páči. Kopce, dedinky, lesy a celá krásna príroda boli v akejsi symbióze.

Konečne som dorazil na miesto aj vďaka GPS, ktoré som mal v mobile, ako aj vizuálnej predstave mapy, ktorú som si predtým podrobne naštudoval. Dorazil som akurát na večeru sa okamžite som mal možnosť sa opäť zoznámiť s novými ľuďmi napr. s energickými mladými chalanmi zo Serede a smiať sa.. už ani neviem na čom :)

No ale dosť bolo obkecov na úvod. Niekto by možno čakal, že sa rozpíšem o tom, ako sa ma Boh "dotkol" a jak bolo úžasne, no budem to opisovať trošku inak. Zážitky zo školy sú rôzne, nebudem opisovať všetky a určite nie tie zákulisné. Spomeniem tieto tri:

  • Spoznal som ľudí s trošku inou mentalitou, akú mam ja. Predsa len je to 250km geografický rozdiel (Bratislava vs. Sliač/Nová Baňa/Zvolen/...). Často som mal pocit, že si s viacerými nerozumiem a oni so mnou a preto to vo mne otvorilo takú otázku, že ako sa k týmto ľuďom priblížiť. Zároveň sa zamýšľať nad tým, ako umožniť druhým, aby sa dostali ku mne. Celkom okresávajúce :) K tomuto vidím v sebe takú paralelu v súvislosti s nedeľňajšou prednáškou o vinici a hrozne.
  • Oslovila ma prednáška sestry Františky o Božej láske v kombinácii s trefnými videami. Oceňujem aj čas v samote, kedy som mal Bohu možnosť pri jazere položiť otázku "Čo si o mne myslíš?".
  • Počas Andrejovej prednášky som si uvedomil svoje určité falošné predstavy o Bohu, čo ma trošku dostalo do vývrtky a nabúralo moje ego :)
  • Update 5.10.2011: GZ school mi dala vďaka možnosti spoznať chalanov zo Serede (menovite Maroš) relatívne nové zimné gumy za relatívne dobrú cenu :)

Julo spomenul jednu vetu, parafrázujem: "Teším sa na to, čo bude Boh konať."
Ja by som túto vetu rozšíril: "Teším sa na to, že čo bude Boh konať, ak budeme robiť to, čo s nami už Boh spravil, žiť to, a mať rád tak, ako mal rád On." Touto vetou som chcel povedať možno to, že v poslednej dobe cítím, že je lepšie prísť za niekym, aby cítil, že ho mám rád, že s ním rátam vo svojom živote, že pre mňa niečo znamená, byť s tým človekom, počúvať ho, pomáhať si - ako stráviť hodinu na chválach príp. sa donekonečna modliť o uzdravenie.