Blogy

« Späť

Faisalabad: Kresťan unesený moslimským vlastníkom pozemkov z dôvodu záujmu o jeho dom

Faisalabad: Kresťan unesený moslimským vlastníkom pozemkov z dôvodu záujmu o jeho dom

Faisalabad (AsiaNews) - Afzal Masih, kresťanský pracovník a otec troch detí bol unesený moslimom, ktorý vlastní tehláreň. Rodina otca bývajúceho vo Faisalabade, časti Malkhanwala, avizuje, že sa stratil od 19. septembra.  

Príbuzní viackrát žiadali Ullaha, vlastníka tehliarne, aby im vydal muža. On však obvinil kresťana  z krádeže  preto ho niekam zatvoril. Matka Afzala a jeho sestra vylučujú obvinenia a sťažujú si, že za celou tou aférou je Ulahova snaha získať ich dom.

Afzal pracoval v tehliarni, ktorá nepatrila Ullahovi. Nemal žiadne väzby na moslima, okrem toho, že s ním susedil. 19. septembra zavolal Ullah Afzala a jeho matku Safia Bibi. Potom ho obvinil, že  ukradol Ullahovmu príbuznému 250,000 pakistanských rupií [asi 2,000 Euro]. Preto uväznil kresťana. Odvtedy Afzala nikto nevidel.

Matka žiadala návrat syna mnoho ráz, ale vždy za to dostala len urážky a hrozby. Išla preto na políciu, ale on zmizol bez stopy. Moslim sa vyhráža tvrdými následkami, ak mu nevydajú ich dom alebo nedajú deti, aby na neho pracovali.

Afzalova sestra Shazad Masih a jej matka odmietajú opustiť dom. Ženy sa sťažujú a avizujú pre AsiaNews: „To všetko je preto aby ovládol ich dom ako ovládol ďalšie dva domy kresťanov. Nemáme peniaze na právnikov, hlavne keď sa jedná o niekoho vplyvného a mocného. Pracujeme celé dni v tehliarni, máme len malý majetok. Nechceme dať zabrať náš dom.“

Afzalov otec je postihnutý, takže rodiny minie všetky zvyšné peniaze na jeho opateru a často sú zadlžení. Rodičia to ukončili: „Modlime sa, aby nám Pán pomohol a vrátila syna späť“.

Zdroj:

 http://www.asianews.it/index.php?l=en&idn=1&art=41925&mag=visualizzaperlastampa

Foto: wikimedia