Blogy

« Späť

Mjanmarsko: Pastor vyháňa démonov z náčelníkovho syna, budhistická dedina prichádza ku Kristovi

Mjanmarsko: Pastor vyháňa démonov z náčelníkovho syna, budhistická dedina prichádza ku Kristovi

Dano bol vychovaný v kresťanskom dome rodičmi, ktorí predtým praktizovali animizmus. Po tom, čo jeho otec zomrel, Dano sa obrátil k Bohu a prijal Ježiša ako svojho Spasiteľa.

V mladosti Dano narukoval do armády a mal skúsenosti z bojov proti čínskym rebelom. "Naši nepriatelia nás obkľúčili, strieľali na nás, explodovali nášľapné míny." Dano uviedol svoj príbeh pre Open Doors.

Unikol len tak-tak. "Bol som umiestnený v čele, predo mnou bol jeden skúsený vojak a druhý za mnou. Vojaci pred mnou a za mnou boli zabití výbuchom nášľapných mín. Zistil som, že zomrelo 120 vojakov. "

Dano verí, že jeho život bol z nejakého dôvodu ušetrený. "Verím, že Boh mi zachoval život na bojovom poli pre účel - pretože v Biblii je napísané, že Boh chráni tých, ktorých si vybral. Verím, že ma Boh vybral, aby som vykonal svoju prácu a slúžil svojmu ľudu, "avizoval pre Open Doors.

Po osem rokoch služby Dano opustil armádu a získal licenciu na prevádzkovanie  podnikania s drevom a začal si zarábať na svoje živobytie vyvážaním dreva do Thajska.

Jedného dňa mal prekvapivú víziu. "Bola mi ukázaná vinica plná hrozna, úplne zrelého a čakajúce na to, aby sa odtrhlo. Nebeský anjel ma požiadal, aby som odtrhol hrozno a jedol. Keby som nezačal, poslal by niekoho iného. "

Keď Dano zdieľal víziu so svojim pastorom, dospeli k záveru, že Dano bol povolaný do služby. Pastor si myslel, že sa musí najprv študovať v seminári.

Ale Dano sa rozhodol, že chce okamžite začať svoju službu, a tak šiel za náčelníkom obce a ponúkol mu, že bude bezplatne vyučovať deti v obci.

Budhistický náčelník a jeho zástupca súhlasili s výchovou svojich mladých ľudí Danom, ale varovali ho pred kázaním o Ježišovi. Dokonca vypracovali dohodu, v ktorej sa uvádza, že dedinčania musia podať sťažnosť, ak by Dano kázal o svojej viere.

Dano neochotne podpísal dohodu a začal učiť deti. Keďže nekázal, učil deti krátke biblické verše a piesne o Bohu počas modlitby.

Dano sa tiež začal modliť za svoju dedinu. Prebudil sa o 4 hod ráno a prechádzal po dedine, pričom sa modlil nahlas. Niektorí obyvatelia ho videli a sťažovali sa náčelníkovi. Danovi bolo povedané, aby sa viac nemodlil.

Ale to ho neodradilo. "Pokračoval som v modlitbách za dedinu - len som sa rozhodol modliť sa o polnoci," hovorí. Dohliadal na svoju dedinu, ako keby bol stále v armáde a tvrdil, že jeho dedina patrí Pánovi. Okrem toho sa so svojou rodinou postili každú sobotu. A keď boli ľudia v obci chorí, Dano sa modlil za nich a mnohí sa uzdravili.

Výbuch duchovnej vojny

Kvôli svojej kresťanskej viere boli Danove deti často ohrozované inými deťmi a ich učitelia ich niekedy tlačili, aby sa modlili budhistické modlitby.

Niekedy sa zhromaždili rozhnevané skupiny ľudí pred Danovým domom. "Mnohokrát prišiel náčelník dediny so svojim zástupcom a hľadali ma, aby ma mučili a zabili. Ale akoby zázrakom, ma nemohli nájsť alebo som utiekol, "povedal pre Open Doors.

Jeden raz už bol pastor Dano v hľadáčiku zbrane, ale zbraň zlyhala. Dedinčania boli tak prekvapení, že ho vtedy nechali nezraneného.

Hoci s pastorom zle zaobchádzali, dedinčania šli niekedy za ním, keď potrebovali pomoc. Zástupca náčelníka raz prišiel k Danovi a požiadal o pomoc pre svojho syna. Pravdepodobne mladý muž zostal v lese v blízkosti svätyne pre démonov. Jeho správanie a zdravie sa zhoršili a predpokladalo sa, že je posadnutý démonom.

Lekári a kúzelníci, na ktorých sa spoliehali mnohí dedinčania, neboli schopní pomôcť mladému mužovi. Keď sa zdalo, že sa všetka nádej stratila, rodina si spomenula, že pastor sa modlil za chorých. V zúfalstve sa obrátili na Dana o pomoc. Cítili sa pritom nepríjemne kvôli ich odporu voči nemu v minulosti.

"Rodina náčelníka si myslela, že budem na nich nahnevaný a odmietnem im pomôcť, ale videl som to ako dobrú príležitosť na to, aby som sa k nim dostal," povedal Dano. Postil sa a modlil  tri dni na prípravu.

Po troch dňoch chcel Dano ísť za mladým mužom, ale keď ho videl syn náčelníka utiekol preč s krikom: "Ten človek ma chce chytiť!"

Dano sa vrátil do svätyne o 11 hod v noci a prikázal démonovi, aby vyšiel. Dano sa pokúsil spáliť svätyňu, ale sa mu nedarilo. Napokon vylial na ňu motorovú naftu a svätyňu spálil.

Pastor Dano sa postavil pred syna náčelníka. Zavolal meno Pána a démon opustil mladého muža. Nielen, že démon utiekol, ale dedinčania hlásili, že všetci zlí duchovia opustili dedinu v rovnakom čase.

Na veľké prekvapenie na ďalší deň niektorí dedinčania prosili pastora Dana, aby priniesol duchov späť. Prosili a ponúkli obete, aby sa duchovia vrátili, ale neprišli. "Neboli šťastní, pretože ich bohovia ich nechali. Sťažovali sa svojmu náčelníkovi a pokúšali sa ma zabiť, "vysvetlil Dano.

Pastor Dano navštívil každú svätyňu v obci a modlil sa proti zlým duchom. "Nasledujúci deň boli všetky svätyne v obciach spálené. Nikto nevedel, ako sa to stalo. Zdá sa, že to bol zázrak. "

Nastalo však niečo ešte pozoruhodnejšie: náčelník a jeho rodina spolu so štyrmi ďalšími rodinami prijali Ježiša Krista ako svojho Spasiteľa a Pána!

Čoskoro ostatní dedinčania tiež prijali Krista. Dedinčania, ktorí kedysi boli proti  Danovi ho teraz počúvajú a nechajú sa ním viesť. On vedie kostol vo svojej dedine, má tiež svoju víziu a snaží sa osloviť blízke budhistické obce.

Pastor Dano prosí o modlitby za odvahu a nepretržitú ochranu, ako aj modlitby za rodiny vo svojej dedine, ktoré sa obrátili k Ježišovi. Tiež prosí Pána, aby pripravil cestu pre evanjelium, aby sa dostalo do okolitých dedín a ľudia v nich mali srdcia pripravené prijať ho."

Foto: Godreports -Budhistický mních zbiera almužnu v dedine v Mjanmarsku

Zdroj: Godreports