Blogy

« Späť

Irán: Matka a dcéra, ktoré chceli spáchať samovraždu, našli v Ježišovi nádej a uzdravenie

Irán: Matka a dcéra, ktoré chceli spáchať samovraždu, našli v Ježišovi nádej a uzdravenie

Padina vyrástla v Iráne.  Korán sa učila naspamäť už predtým ako začala chodiť do školy. Každodenne sa modlila svoje modlitby.

"Nenávidela som kresťanov a  bola som šťastná pri zistení, že sú prenasledovaní. Vždy nám hovorili, že keď zabili jedného kresťana, získali jednosmerný lístok do neba, "povedala Hormozovi Shariatovi, prezidentovi Alive ministries v Iráne.

V aplikovaní Koránu do života bola veľmi úzkostlivá. Ak zabudla na slávnostné umytie pred modlitbou, zastavila sa v polovici modlitby, vrátila sa, umyla sa správnym spôsobom a začala modlitbu odznova.

"Bol som veľmi silná islamská veriaca," potvrdila.

Ale všetka jej náboženská zbožnosť bola márna. Narastala v nej depresia až do takej miery, že chcela spáchať samovraždu.

"Cítila som sa taká vzdialená od Alaha," zverila sa Hormozovi.

Medzitým jej matka smrteľne ochorela, bola postihnutá roztrúsenou sklerózou. Padina sa priznala svojej matke k svojim samovražedným sklonom. Namiesto toho, aby ju od toho matka odradila, šokovala Padinu tým, že ju požiadala, aby ju zabila - dvojitá samovražda!

"Urobím to pre teba a obe zomrieme," povedala.

Ale potom mama ležala na svojom lôžku a mala naladené satelitné vysielanie s Hormozom Shariatom, ktorý bol nazývaný "Billy Graham Iránu".

"Ak ste bez nádeje, ak ste utláčaní, ak plánujete spáchať samovraždu, náš Pán hovorí: "Zastav." On má pre teba nádej a budúcnosť, "povedal Hormoz vo vysielaní. "Ak plánujete skončiť svoj život, zastavte sa a zavolajte mi práve teraz."

Matka Padiny bola tak zúfalá, že sa nestarala, že islam trestá smrťou tých, ktorí konvertujú na kresťanstvo. Nezáležalo jej na tom, že Korán odsudzuje všetkých "odpadlíkov" do pekla. Nezaujímala sa o to, takže vytočila telefónne číslo.

Po polhodinovom rozhovore s Hormozom začala ľutovať svoje hriechy a prijala Ježiša s vierou do svojho srdca.

Pritom ju jej dcéra vydesene sledovala z kuchyne.

"Bola som rozzúrená," spomína si Padina. Začala útočiť na svoju matku. "Prečo si sa v posledných minútach života rozhodla toto urobiť?" Obviňovala ju. "Teraz pôjdeš do pekla."

Mama poprosila Padinu, aby sa spojila a porozprávala s Hormozom.

"Ježiš nemôže nič urobiť," odsekla Padina. "Ježiš nie je nič. Nebudem sa rúhať tým, že by som sa rozprávala s tým neveriacim. "

Mama začala plakať.  Ešte stále nezložila telefónne slúchadlo. Padina vidiac svoju matku v slzách uchopila prijímač. Povedala chladne Hormozovi. "Chystám sa zabiť,". "A tvoj Ježiš nemôže urobiť nič pre mňa."

Hormoz ju asi hodinu úpenlivo prosil, aby zmenila postoj: "Povedala si to sama: Alah neurobil nič pre Teba. Daj Ježišovi aspoň jednu príležitosť" Prosil, modlil sa o zásah Boha a pokúsil sa získať čas. "Môžete obe ukončiť život aj budúci týždeň."

Myšlienka o tom ako  Hormoz „dal Ježišovi jeden týždeň" zaujala Padinu.

"Keď mi dal túto výzvu, pomyslela som si:" To je najlepší spôsob, ako môžem naposledy poslúžiť Allahovi  predtým, ako spácham samovraždu," povedala si Padina.

Dala preto Hormozovi ultimátum. "Ok, budem sa modliť," povedala Hormozovi. "A o týždeň o tomto čase, ak Ježiš neurobí nič pre mňa, zavolám do rádia v živom vysielaní a všetkým poviem:" Pozrite, skúsila som sa modliť k Ježišovi týždeň a nič sa nezmenilo. Dnes večer spácham samovraždu.  A ja to urobím. "

Ukáže tak ostatným, že Ježiš je falošný. Ona zostane verná Alahovi.

Ale ďalšie ráno sa prebudila na podivný zvuk. Boli to kroky jej matky. "Videla som, ako sa moja matka prechádza," spomína si prekvapená Padina. "A ona chodila  bezchybne." Padina spanikárila. Čo sa to stalo? Vzala matku do nemocnice.

Lekári vykonali krvné testy a magnetickú rezonanciu. "Je to zázrak," povedal lekár. "Nie je jej nič, bola vyliečená. V jej tele nie je žiadny náznak sklerózy. "

Padina bola znepokojená: "To je nemožné. Musí byť nejako chorá. " "Nie, nie je chorá," trval na lekár. "Je to zázrak." Potom dodal: "Ku ktorému imámovi ste sa modlili?"

Padina neveriacky žmurkala, neverila, pokúšala sa to spracovať a vyhodnotiť dôsledky. Vrátila sa späť k rozhovorom z minulej noci s Hormozom. Spomenula si na konverziu mamy. Uvedomila  si v jednom okamihu roky svojich neplodných modlitieb k Alahovi a slávnostné umývania.

Jej tvár zmäkla. "Nebol to imám," povedala jemne lekárovi. "Bol to Ježiš."

V tej chvíli zmizla tvrdosť jej srdca. Celoživotný dril k nenávisti voči kresťanom a bojazlivé  podriaďovanie Alahovi zmizli. Chcela žiť, nie zomrieť.

Padina žije v Iráne so svojou mamou dodnes. Sú súčasťou narastajúceho podzemného kresťanského hnutia v Iráne. Praktizujú svoju vieru napriek veľkému riziku a ohrozeniu života.

Zatiaľ čo sa svet zameriava na hrozby Iránu ohľadom vývoja jadrových rakiet, napriek represiám od náboženskej polície, bez pozornosti verejnosti plameň oživenia spoločnosti pokračuje a Boh naďalej rozvíja svoju Cirkev.

Zdroj: God reports

Foto: pxhere.com