Blogy

« Späť

Sexuálne útoky na pakistanské kresťanské ženy a dievčatá

Sexuálne útoky na pakistanské kresťanské ženy a dievčatá

„Trápenie kresťanských dievčat v Pakistane prebieha rozličnými spôsobmi. Trpia na základe pohlavia, náboženstva i triedy. Bolo zdokumentované, že mladé kresťanské dievčatá čelia vyššiemu stupňu sexuálneho obťažovania a sú prenasledované za svoju kresťanskú vieru, “ za organizáciu International Christian Concern (ICC)nedávno informovala Nabila Feroz Bhatti, obhajkyňa ľudských práv v pakistanskom Lahore

Bhatti vydala toto smutné vyhlásenie v reakcii na nové správy. Tu vyšlo najavo, že päť mladých kresťanských dievčat boli v rôznych častiach provincie Pandžáb počas posledných dvoch mesiacov sexuálne napadnuté.

Kresťanské ženy a dievčatá patria medzi najzraniteľnejšie skupiny Pakistanu. V mnohých prípadoch sú kresťanské ženy a dievčatá považované za vhodné ciele pre zneužívanie a útoky, pretože sú „dvojitou menšinou“. Útočníci tieto obete prenasledujú za ich „nesprávne náboženstvo“ a tiež ony sú členmi „slabšieho pohlavia“.

2. júla bola 15-ročná študentka 10. triedy Saira Shoukat sexuálne zneužitá Muhammadom Jafarom a Ateequllahom v Muzaffarghare. Po viacerých protestoch Shoukatovej rodiny miestna polícia nakoniec zaregistrovala prvú sťažnosť (FIR) č. 140/19 proti Jafarovi a Ateequllahovi. Tento jednoduchý proces, ktorý rozbehol policajné vyšetrovanie, trval takmer mesiac. Rodina obete však ešte stále čelí závažným problémom, keďže sú pod tlakom, aby sťažnosť stiahli.

O niekoľko dní neskôr, 8. júla bola 14-ročná kresťanka Suneha Sajidová falošne obvinená z kradnutia zlata v hodnote približne 9 312,00 USD jej moslimským zamestnávateľom v Shahdare, ktorá sa nachádza neďaleko Lahore, aby tak zakryl sexuálne zneužitie. Podľa miestnych správ Sajid útoku odolávala a vyhrážala sa podaním sťažnosti. Preto bola zamknutá v miestnosti a niekoľkokrát bitá. Nakoniec bola Sajid obvinená z krádeže zlata, aby sa zakryl incident.

V auguste Yasmeenu Ashrafa (15 rokov) a Muqadasu Tufaila (14 rokov) uniesli a znásilnili traja muži v Kasure. Dvojice kresťanských dievčat boli unesené, keď boli na ceste do práce.

V auguste bolo ďalšie mladé kresťanské dievča s názvom Kanwal unesené, znásilnené skupinou moslimských mužov a duchovného v Lala Musa, ktorá sa nachádza v okrese Gujart. Musela násilne konvertovať na islam. Po návrate do svojej rodiny Kanwal hovorila, že bola bitá, sexuálne zneužitá a vyhrážali sa smrťou jej bratov, ak odmietne konverziu na islam. Rovnako ako u rodiny Shoukatovcov, aj rodina Kanwal čelí pretrvávajúcim hrozbám zo strany útočníkov.

Je nešťastné, že zodpovední v krajine sa rozhodli nereagovať na tieto prípady, " pokračovala Bhatti a povedala pre ICC. „ Je to napriek opakovaným výzvam občianskej spoločnosti. "

„ Sexuálne útoky na kresťanské dievčatá sú naliehavejší problém ako u chlapcov z menšinových spoločenstiev alebo u moslimských dievčat, “ vysvetlila Bhatti. „ Vláda musí prijať opatrenia na riešenie diskriminácie a vykorisťovania, ktorým čelia dievčatá patriace k náboženským menšinám v Pakistane. "

Po treťom pravidelnom skúmaní Pakistanu uskutočneným Organizáciou Spojených národov sa zdôraznilo násilie páchané na ženách a náboženských menšinách. Pakistan sľúbil bojovať proti všetkým formám diskriminácie a násilia. Krajina prisľúbila posilniť príslušné právo, viesť informačné kampane a zabezpečiť, aby boli páchatelia postavení pred súd.

Pakistan ďalej sľúbil, že obetiam bude poskytnutá primeraná pomoc, " informovala Bhatti. „ Napriek týmto sľubom je situácia až dodnes veľmi zlá. "

Preklad z International Christian Concern

Foto: Coast Guard all hands

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Kresťanstvo je najviac prenasledovaným náboženstvom na svete. Je to veľmi smutné. Nedávno som čítala knihu o prenasledovaní kresťanstva v 21. storočí (maďarská kniha), autor tam píše, že v Európe nie je kresťanstvo prenasledované, ale je proti kresťanská nálada. Keď politici pripravovali ústavu EU, sv. Ján Pavol II. ich prosil, aby len kresťanstvo spomenuli v tej ústave. Keď, vraj zistil, že tak neurobili, povedal, že aspoň Notre Dame stojí....
Odoslané 9.9.2019 18:48.