Blogy (Aktívny Advent 2015)

« Späť

Adventný čas 19. deň - Izaiáš

Iz 11,1-10

Na dnes nám vychádza krásne čítanie o Božom pokoji v "novom svete". O láske a priateľstve medzi odvekými nepriateľmi. O pokoji medzi levom a jahniatkom, medzi hadom, či vretenicou a malým dieťaťom, medzi teliatkom a medvieďaťom (aj ich matkami)... Keď vyrastie "výhonok Jesseho", všetko sa zmení. 

A naozaj sa mení, V našich srdciach - v srdciach tých, ktorí uverili a prijali Spasiteľa, ktorí sa nechali premeniť a žijú v Jeho kráľovstve. Lebo Božie kráľovstvo nie je "tamto", alebo "tuto". Nemáme ho čakať za veľa rokov, alebo hľadať za horami za dolami... Božie kráľovstvo je v nás! Už teraz! (porovnaj Lk 17,20-21)

A že nás svet nenávidí? Aj Ježiša nenávidel, čo by sme chceli? Nechceme mu byť podobní? Sám Boh stačí - a Jeho kráľovstvo. Lebo "Božie kráľovstvo nie je jedlo a nápoj, ale spravodlivosť, pokoj a radosť v Duchu Svätom." (Rim 14,17)


Praktická činnosť: 
V dnešnom čítaní sa spomína lev a ovečka... Lev nepatri zrovna k vianočnej symbolike. Ale ovečka áno. Vyrobme (vystavme) si dnes ovečku. (Zase vám ponúkam nejaké nápady na pintereste. A keby sa niekomu málilo, nakuknite aj sem.)

Téma vďačnosti: 
Nájdime dnes aspoň tri DARY PRIATEĽSTVA. 


Nech sa vám darí! Želám vám pokojné dni a radosť i vzájomnú lásku vo všetkých situáciách, ktoré vám prinesú nasledujúce dni. 
Eva Letitia. 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým

Článok

Aktívny advent 2015

Každý deň, po celý advent, pribudne na tejto podstránke nová téma.
Postupne si budeme čítať z dejín spásy (Starý Zákon) - od stvorenia sveta až po príchod Spasiteľa na svet.

Každý deň iný príbeh.
Každý deň téma na vďačnosť.
Každý deň nejaká (malá) praktická úloha.
Aby sme boli pripravení.
Aby sme nezabudli.
V zhone dní... 

Článok

Pridajte sa k nám na Facebooku

Uzavretá skupina: 
cesta vďačnosti

Spoločne ďakujeme každý deň