Oznamy

« Späť

Chvála a zvelebenie

Chvála a zvelebenie

Úvahy o chvále a zvelebení

 

Pohľad na modltibu ako chválu Boha je veľmi široký. Dnes pri slove chvála sa nám možno v mysli vynorí nejaká skupina hudobníkov, ktorí sa modlia a ich modlitba má šťavu.

Sami o tom v Rieke ŽIvota a v Calvary veľa uvažujeme. Prišli sme na to, že chvála a zvelebenie je skôr životný štýl, než len to čo sa "robí na pódiu."

Ako katolíci sme boli veľmi nadšení knihou od katolícka John Michaela Talbota, ktorú sa nám podarilo pred pár rokmi vydať. Talbot spája liturgiu s chválou. Takýto pohľad mi dlho chýbal.

Teraz sa teším aj s 3 DVDčiek, ktoré sú na svete o chvále a zvelebení. Natočili sme ich s priateľmi, ktorí boli s našimi spoločenstvami a viedli pre náš duchovné cvičenia. Veľa sme sa s nimi modlili a počúvali o chvále a zvelebení. Stále z iného uhla. Naši priatelia zo zahraničia sú vo svete zvelebenia "hviezdami." U nás však boli ako jedni z nás. 

Všetky tieto veci, ktoré sme si nechceli nechať len pre seba, ale chceli sme sa s nimi podeliť s ľuďmi na Slovensku, si môžete zadovážiť z www.kumran.sk, alebo si ich kúpiť pred a po omši v kostole redemptositov v Bratislave.

Kniha John Michael Talbot - Hudba - radosť a služba http://www.kumran.sk/hudba-radost-sluzba-p-7913.html

DVD Zvelebenie ako životný štýl http://www.kumran.sk/dvd-scott-underwood-rieka-zivota-p-14178.html

DVD Zvelebenie ako plod samoty a ticha http://www.kumran.sk/dvd-john-eldredge-rieka-zivota-p-14377.html

DVD Zvelebenie - surfovanie na Božej vlne http://www.kumran.sk/dvd-kathryn-scott-rieka-zivota-p-15429.html

DVD Zvelebenie ako tlkot srdca http://www.kumran.sk/dvd-terl-bryant-rieka-zivota-p-16202.html

Pripravujeme DVD s Jeremy Riddle.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Vďaka za inšpiráciu! Pozriem si tie vecičky o chválach, teším sa, že sa objavili!
PS: vďaka za vaše príspevky! keďže sa na MK nedá inak komunikovať, až po požiadaní o priateľstvo, obraciam sa tou žiadosťou o priateľstvo na vás. V mojich komentároch na vaše príspevky som požívala výrazy "tykania si", ospravedlňte moju nesprávnu voľbu! Bez kontaktu na osobu ma to zviedlo k prístupu k seberovnému, ktorá nie je v každom prípade vhodná. Už vopred vám ďakujem a teším sa na vaše príspevky!
Odoslané 5.9.2012 10:20.