Blogy

« Späť

Jeho pohľad

čo som pochopil počas omše na veľkonočný pondelok

Na veľkonočný pondelok som sa rozhodol, že po omši pred kostolom poteším dievčatá trochou vody. (symbolicky, samozrejme) Poprosil som pána kostolníka a miništrantov aby naplnili vedrá, ráno som si zviazal dokopy pár konárikov z tuje a vznikol taký fajný kropáč. 

 

Počas spevu oslavnej piesne GLÓRIA som sa pozrel na chór. Bol tam spevokol.. väčšinou známe tváre. Vpravo Kristínka, ona má také dlhé vlasy a krásne oči. A zrazu ma napadlo, ako bude vyzerať, keď ju zaleje vodička z vedra. Nižšie ročníky som neplánoval iba pokropiť. Vedel som totiž, čo je pripravené v sakristií, vtedy moja predstava trochu predbehla čas.. a videl som ju tam na chóre už s mokrými  dlhými vlasmi a krásnymi očami.

 

V tomto blogu však nejde o opisy vlasov a očí. Na to sme mali 8 rokov na základnej škole keď sme sa trápili so slohovými prácami, ktoré nám vlastne aj tak písali mamky a staršie sestry. 

Chcem povedať o tom ako sa Boh pozerá na nás. Toto mi vtedy napadlo a nasledovné je podstata tohto blogu:

Hoci v súčasnosti sa môžeme my sami na seba alebo aj iný na nás pozerať ako na slabých, nedokonalých, často padajúchich a neviem čo všetko ešte, Boh sa na nás pozerá s nádejou láskou a svojím božským úsmevom, lebo on už dopredu vie, akú milosť má pre nás pripravenú. (milosť odpustenia, uzdravenia a moc jeho zmŕtvychvstania)

 

A boží úsmev je rozhodne krajší, ako ten môj škodoradostnícky wink

 

 

 

ilustračný obrázok: http://jci.is/emt2014/wp-content/uploads/2014/03/geysir.jpg

 

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
No super, mne sa polievačka páčila, ešte som rozmýšľala cestou do kostola, čo si p.k. na nás pripraví. A nesklamal. emoticon
Odoslané 22.4.2014 21:14.
no.. ludia maju radi ked sa nieco zaujimave deje.. ale treba zvazovat co je spravne.. tak uvidim na dalsi rok.. emoticon emoticon Sa mi pacilo ako seci ostali v "bezpecnej vzdialenosti" a pozerali..
Odoslané 22.4.2014 21:26 ako reakcia na Mária Hudáková.
no super.... si sa sústredil na sv. omši.... :-). Ale to sa stáva mnohým, hlavne takým šibalom ako si ty :-). Boží úsmev je naozaj ten najkrajší, hreje, láska, kolíše. Robí nás silným, dokonalým a tým čo vstane znova a znova.
Odoslané 22.4.2014 22:26 ako reakcia na Štefan Hrbček.
Pohľad na usmievajúceho kňaza od príchodu k oltáru až do záverečného požehnania je zdrojom radosti aj celého spoločenstva. Bolo nám všetkým fajn na duši. " Alter Christus" sa usmieval na nás na veľkonočný pondelok celú hodinu. Úžasný veľkonočný dar. A na záver typická slovenská oblievačka. Ušlo sa asi každému. Snáď aj o rok...
Odoslané 22.4.2014 23:14.
;) už trebalo dať koment, táákže, že super blog emoticon
Odoslané 23.4.2014 21:09.

Vitajte v BLOGU

Milí návštevníci môjho blogu.

 

VITAJTE

 

a cíťte sa pri čítaní blogov dobre.

 

Odporúčam Vám hlavne tieto kategórie:

Maľované žalmy

Úvodníky

Články Jozefa Krišandu