« Späť

Stačí tak málo

Stačí tak málo

O priateľstve

 

Vnímam tieto príspevky na Mojej Komunite ako prezentovanie svojich postojov, nadviazania vzťahov priateľstva,  aj ako zápasy o spravodlivosť, komentáre, ktoré vyjadrujú  podstatu myslenia  jednotlivca, jeho zviditeľnenie! Iste   so všetkým  nemôžeme nesúhlasiť. Ale každý máme svoju cestu. Nevysvetľujem, lebo viem, že moji priatelia to nepotrebujú a nepriatelia by mi aj tak neverili.

Je pravdou, že otvorené postoje dávajú šancu stávať sa lepším, o to viac bolí ak odíde priateľ, bez koho viem, že sa lepšími nestaneme.  

Preto nikdy nezabúdajme ani na priateľov, ktorí nás opúšťajú, resp.   ktorých my opúšťame,  a ani ich neodsudzujme  aj keď nás tisíckrát zradili či nám  ublížili. Sú zdrojom našich zamyslení ako byť objektívny, používať svoj rozum  vtedy, keď   dospejeme k pokore, keď sa zbavíme  detinských snov o vševedúcnosti a všemohúcnosti - keď dokážeme  naozaj odpustiť.  Pokora, je prinajmenšom práve tak znakom vnútornej sily ako odvaha.  Pokora od nás  žiada, aby sme sa otvorili. Práve ona je kľúčom k zmene. Až potom môžeme dávať a prijímať. Netreba veľa, stačí málo. Ak nebudeme mnoho očakávať, budú sa nám zdať aj malé veci veľkými. Viem to z vlastných skúseností i z vlastných sklamaní.

Ale môžem potvrdiť, že i keď už mi síl ubudne natoľko, že nebudem môcť tu prispievať, v radosti budem tieto snahy  o zdokonaľovanie kresťanského života na Mojej Komunite sledovať, pokiaľ budem vládať.   

/c/document_library/get_file?uuid=cfba9905-4003-4905-91d8-46ff0e091a93&groupId=2298897

stiahnite si prezentáciu

 

 

Obrázky: google

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Odoslané 4.2.2013 19:30.
Odoslané 4.2.2013 19:40 ako reakcia na Eva Vráblová.