« Späť

Výkrik v úzkosti

Výkrik v úzkosti

V čase, keď moderná medicína navrhuje pôst ako jednu z najlepších prírodných terapií, Panna Mária nás tiež pozýva k pôstu, ale k takému, ktorý prináša trvanlivé plody. Ukazuje nám mimoriadnu silu a moc pôstu, na ktorý Cirkev už dávno zabudla. Ako vyriešiť veľkú časť našich súčasných problémov? Ako zvíťaziť nad mocnosťami zla, ktoré často narúšajú pokoj v našich srdciach a súlad v rodinách? Ako si privolať uzdravenie v čase choroby?

Začnime otázkou, aby sme zistili, či človej reaguje celkom normálne.
Predstavte si, že idete pozdĺž rieky v jeden decembrový deň a je treskúca zima. Zrazu začujete plač topiaceho sa dieťaťa. Dieťa má dva, či tri roky, a keď mu neposkytneme pomoc a neskočíme do vody, utopí sa. Čo urobíte? Máte naozaj odvahu skočiť do vody s vedomím, že je veľmi studená, ba až ľadová?
Samozrejme, že skočíte, lebo chcete zachrániť tento život, nemôžete nechať dieťa zomrieť, keď máte možnosť zachrániť ho: veď predsa skočiť do vody je dosť jednoduché.

Pôst je to isté!


Pôst vám dáva možnosť zachrániť životy. Nedopustiť, aby mladí duchovne zomierali, aby deti rovnakým spôsobom zahynuli a celé rodiny sa rozbili. Na Západe (na Východe to tak nie je) sme už viac, ako polstoročie opustili pôst, čo spôsobilo nevídané škody. Zbadali ste súvislosť medzi zanechaním pôstu a pôsobením satana a jeho démonov, ktorí mohli ľahko preniknúť až do lona samej Cirkvi. Dvere už neboli zatvorené.


Výzva Panny Márie v Medžugorí je ako výkrik v úzkosti nie pre seba, ale pre nás: "Zanechali ste pôst!" Zanechali ho hlavne ľudia na Západe, treba sa k nemu vrátiť. Je to veľmi účinné! Panna Mária v Medžugorí nám dala 5 bodov - tzv. 5 kameňov, ktoré máme dodržiavať, aby sme sa stali svätými (aby sme mali v sebe plnosť lásky), ale aj preto, aby sme zvíťazili nad satanom. Týchto 5 bodov predstavuje akoby základnú orientáciu - hlavné smerovky na našej ceste k Bohu.
Bod číslo 2. hovorí o pôste a je bodom, ktorý ľudia nechcú vidieť. Môžem ísť do ktoréhokoľvek kúta na svete, stretnúť ľudí horlivých za Medžugorie a konštatujem, že veľmi dobre uplatňujú štyri ďalšie body: svätú omšu, čítajú Bibliu, spoveď a ruženec.
Keď im však začnem hovoriť o pôste, sklonia hlavu a neodpovedajú, lebo ho nedodržiavajú.
Vôbec sme nepochopili, čo znamená pôst!
V Medžugorí hovorí o ňom Panna Mária veľmi pekným spôsobom a odhaľuje nám zmysel a krásu pôstu ako pomocného nástroja v našich rukách. Božia moc robí prostredníctvom nás mimoriadne veci, ktoré naozaj veľmi potrebuje súčasný svet.

(pokračovanie nabudúce, v ďalšom blogu)

(sestra Emmanuela -Pôst - prostriedok na uzdravenie a oslobodenie)

 

obrázok: http://www.medzugorie.sk/hlas_medzu/06_03.htm

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Veľká pravda tejto výzvy pre naše dobro! Pokánie v každej forme je zamerané pre našu duchovnú obnovu, privádza nás k silnejšiemu precíteniu nášho vzťahu k Bohu, k Ježišovi, k Duchu Svätému i k Panne Márii. Pôst je jednou jej formou, ktorá nám pomáha okrem už uvedeného aj k očiste srdca, vnútorných nánosov a nielen zažívacieho ústrojenstva, ale hlavne našej duše.
Odoslané 11.7.2012 10:52.
Ja som držala pôst iba v piatok v Medžugorí. Vstávali sme o štvrtej a išli sme na krížovú cestu na Križevac. Toto bol pre mňa skutočný krásny pôst. Pôst od mäsa v piatok držím už roky, ale pôst o chlebe a vode bol iba v Mežugorí. Ja stále prosím Pannu Máriu o vyprosenie milosti pôstu, lebo som presvedčená, že jedine ona mi ho môže vyprosiť. Dávam si v stredu, piatok pôst od televízora, dá sa pridať pôst od niečoho, čo máme radi. Ale pôst o chlebe a vode zvládnem jedine s Pannou Máriou
Odoslané 11.7.2012 12:27.
Áno, milá Majka, dobrý pôst si môžeme vyprosiť cez Pannu Máriu, Kráľovnú Pokoja. Viem, že nám v tom veľmi rada pomôže :-)
Odoslané 12.7.2012 9:07 ako reakcia na Majka Sluková.

Celý profil
Ž95,1 Poďte, plesajme v Pánovi, oslavujme Boha, našu spásu.

Eva patrí aj do:

Priatelia

Štefan Hrbček
Anna Lojeková
Martin Lojek
Ján Pankovčin
Robert Krett
Martin Majda
Marcela Bagínová
Eva Baranovičová
júna 19
Daniel Ruščák komentoval príspevok od autora Eva Vráblová, blog Bohu vďaka!....
12:22
októbra 21
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Rodičia, viete, čo si vaše deti kupujú na desiatu?.
15:19
mája 4
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Deti - ako plod manželskej lásky.
11:53
apríla 16
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Súcitíme.
12:27
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Súcitíme.
12:19
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Súcitíme.
12:13
apríla 12
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:43
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:39
apríla 10
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Milujem, milujem svoj život.
17:22
apríla 8
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších....
16:42
Odoberať aktivity Eva Vráblová. (Otvorí sa v novom okne)