« Späť

V dialógu by nemal hovoriť len jeden

 

 

 

Pri počúvaní nedeľnej rozhlasovej kázne, pri varení obeda a hľadaní strateného kľúča, som si stihla zapamätať z kázne jedno odporúčanie, že v dialógu by nemal hovoriť len jeden. Presne to som potrebovala počuť, aby som stále nehľadala náboženské úlohy, ktorými som si v mnohých prípadoch len ublížila a nebolo mi to treba. Je to pravda, že v rozmanitosti je väčší prínos. Len či máme veriacich ľudí pripravených na dialóg? Ako som si tu všimla, nie je záujem o dialóg, nikto nechce nič prezradiť o sebe, o svojom náboženstve, a to nepovažujem to za úprimné. Môže to byť aj známka toho, že dôvera medzi ľuďmi upadá. K duchovnému rastu však potrebujeme jeden druhého. Všetci sa potrebujeme veľa učiť, každý koľko môže. Alebo je to také náročné viesť na stránke dialóg, že potrebujeme k tomu širšie náboženské vzdelanie, ktoré nám najčastejšie skončilo na základnej škole, a to by nám nemalo stačiť. Alebo sa obávame prijať nesúhlas iných, že nám to prinesie len posmech, keď si budeme písať o náboženstve?

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zitka, ja veľmi rada vediem dialóg, veľmi rada sa podelím o radosť, ale i smútok. Veľmi mám rada ľudí a milujem Boha, nášho Pána.
MK je veľkým prínosom pre všetkých, lebo nie sme anonymní, lebo každý z nás je "priradený" ku svojej farnosti a to dáva punc pravovernosti naším slovám. Neskrývame sa tu za slovíčka, nehľadáme bočné chodníky, verím, že to, čo tu píšeme, je pravdivé, že nežijeme náš život dvojtvárne.
Tiež by som veľmi rada privítala, aby sa táto stránka tu viac rozbehla, aby sme sa zdieľali navzájom, nebáli sa otvoriť jeden druhému, i srdce pre Krista. Ale ako to urobiť?
Ako urobiť, aby MK bola živšia?
Žeby otázka pre adminov?
Veľmi by som uvítala, aby to tu žilo! emoticon
Odoslané 9.4.2015 22:28.