« Back

Oddnes si môžete kúpiť knihu Čistý rok

Oddnes si môžete kúpiť knihu Čistý rok

Materiály o čistote pod názvom Čistý rok, ktoré sú vhodnou pomôckou pre animátorov stretiek či katechétov, si oddnes môžete kúpiť v Karmelitánskom nakladateľstve.

Knihu ponúka Karmelitánske nakladateľstvo vo svojom eshope, ako aj v týchto kamenných obchodoch:
·         U kapucínov, Župné námestie 10 v Bratislave,
·         U sv. Ondreja, Mostová ul. v centre Ružomberka,
·         Kníhkupectvo Aletea, ul. L. Svobodu na sídlisku Juh v Poprade (od budúceho týždňa).

Kniha je zhrnutím desaťmesačnej duchovnej prípravy na Národné stretnutie mládeže P15, ktoré sa konalo v lete v Poprade. "Národné stretnutie mládeže bolo pre slovenských mladých pozvánkou na Svetové dni mládeže, ktoré sa budú konať v lete 2016 v Krakove. Čistý rok sa preto dá nazvať akýmsi prvým levelom prípravy na toto svetové stretnutie mladých", uviedol Pavol Danko, ktorý, spolu s kolektívom dvadsiatich kňazov, rehoľníkov a laikov, stojí za obsahom Čistého roka. Jeho voľným pokračovaním je tzv. Milosrdný rok, ktorý je priamou prípravou na Svetové dni mládeže.

Obidve celoročné duchovné prípravy sú reakciou na posolstvá, ktoré každoročne vyhlasuje Svätý Otec František pri príležitosti Svetového dňa mládeže. Kým tento rok to bol úryvok zo Svätého Písma: "Blahoslavení čistého srdca, lebo oni uvidia Boha" (Mt5,8), pre budúci rok je to verš ďalšieho blahoslavenstva: "Blahoslavení milosrdní, lebo oni dosiahnu milosrdenstvo" (Mt5,7).

Knihu Čistý rok bude čoskoro možné kúpiť si aj v ďalších kníhkupectvách. Materiály Milosrdného roka budú každý mesiac pribúdať na stránke Svetových dní mládeže.