« Back

Spolupráca spečatená, podpísali sme memorandum

Spolupráca spečatená, podpísali sme memorandum

Prešov, 27. apríla 2017 - Memorandum o spolupráci uzavrelo dnes mesto Prešov a Rada pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Dohodli sa, že budú aktívne spolupracovať pri príprave a realizácii Národného stretnutia mládeže P18. Zároveň oznámili oficiálny termín podujatia - uskutoční sa od 26. do 29. júla 2018 v Prešove.

Memorandum o spolupráci podpísali primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová a predseda Rady pre mládež a univerzity KBS Mons. Tomáš Galis, žilinský biskup. Novinárom ho predstavili po jeho podpísaní.

Som nesmierne rada, že sme podpísali spoločné memorandum. Po tom, ako som vo februári prijala biskupov s centrálnym tímom, je to ďalší krok k rozbehnutiu spolupráce. Sme pripravení pomôcť organizátorom P18 v Prešove v čo najväčšej možnej miere, aby sa uskutočnilo bez problémov, a aby sa jeho návštevníci cítili v Prešove čo najlepšie,” hovorí primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Tešíme sa z podpisu memoranda. Túto tradíciu sme začali pri predošlých dvoch celonárodných podujatiach - v roku 2013 na R13 v Ružomberku a v roku 2015 na P15 v Poprade. P18 nás čaká na budúci rok, ale už teraz pozývame mladých, aby si zapísali do svojich diárov termín - 26. až 29. júla 2018. Pozývame všetkých na P18 do metropoly Šariša,” hovorí žilinský biskup Mons. Tomáš Galis.

Vedenie Prešova sa v memorande zaviazalo pomôcť s technickým zabezpečením podujatia a ubytovaním. Zároveň bude vystupovať ako generálny partner projektu. Vyčlení tiež hlavného koordinátora za mesto a preberie oficiálnu záštitu nad podujatím. Rade pre mládež a univerzity KBS bude tiež pomáhať pri logistickom zabezpečení priebehu stretnutia.

Rada pre mládež a univerzity KBS sa zaviazala aktívne spolupracovať s jednotlivými zložkami mesta, organizácií a inštitúcií. Podobne, ako mesto, aj Rada vyčlení hlavného koordinátora na prípravu P18. Zároveň bude mesto prezentovať ako generálneho partnera projektu. Oficiálnym koordinátorom príprav za Radu je Ondrej Chrvala.

Úspešná realizácia projektu zabezpečí Mestu vďaka priamemu spojeniu so SDM v Paname jedinečnú príležitosť v histórii SDM stať sa mestom, ktoré bude hostiť stretnutie v takomto rozsahu a úzkom prepojení s miliónmi mladých z celého sveta,” píše sa v memorande, ktoré je k dispozícii v plnom znení v prílohe.

 

Podpísanie memoranda s mestom Prešov - 27.4.2017


Komunikačný tím P18