« Späť

Mužský advent 3: Zmena optiky

Mužský advent 3: Zmena optiky
Nebude súdiť podľa zdania očí, ani nebude karhať podľa počutia, ale podľa spravodlivosti bude súdiť chudobných a podľa práva bude rozhodovať v prospech ponížených zeme. (Iz 11,3)
 
Včerajšie zamyslenie pre mužov nás viedlo k archetypu kráľa. Aj dnes sa môžeme učiť o tom, aký je "kráľ" podľa Božieho slova. Nesúdi podľa zdania očí. Na inom mieste sa píše, že Boh nemá záľubu v sile koňa, ani v mužovi svalnatom. 
My však niekedy preferujeme ľudí s dobrým imidžom a my zas chceme vyzerať dobre pred nimi.
 
Či už ide o obchodné jednanie, stretnutie v banke, alebo len kávička v meste, všade sa snažíme vyzerať suprovo … ono si to pýta svoju cenu a sme do toho aj tlačení.
 
Nezdá sa vám, že imidž je novou modlou dnešnej doby? Drahé hodinky, značkové topánky, luxusné auto a vyšportované telo …a niekedy sa aj partnerka vyberá len na doplnenie svojho skvelého imidžu. Svetu sa to páči a ľudí aj podľa toho triedi.
 
V úvode adventu sme si povedali, že na našej adventnej ceste sa budeme vzdávať zbytočností a naberať to, čo potrebujeme v dobrodružnej expedícii za Ježišom.
 
Skúsme sa dnes zrieknúť tlaku imidžu a skúsme sa dnes pozerať na ľudí hlbšie. Bez ohľadu na to, čo majú oblečené, v akom aute sa vozia alebo akú majú postavu. Učme sa od nášho Kráľa a zmeňme svoju optiku. Uvidíme ľudí pravdivejšie.