« Back

Hnutie END ako cesta

Hnutie END ako cesta

Počas formačnej duchovnej obnovy 16. – 18. januára 2015 som mala nanovo možnosť vypočuť si a utvrdiť sa v tom prečo je pre mňa a môjho manžela toto hnutie správnou voľbou. V prednáškach som hľadala odpovede na otázku, či je spiritualita hnutia END hodná toho, aby som ju ponúkla iným párom, ktoré sa rozhodujú, čo so svojim manželstvom.

V prvom rade mi prednášky potvrdili, že toto hnutie nie je cieľom pre manželov, ale cestou, pomyselnou trampolínou, z ktorej sa máme ako manželia odraziť k cieľu: „byť svätými manželmi“ a dostať sa so vzájomnou pomocou do neba. Ďalej ma zaujalo rozprávanie o charizme hnutia, ktorú otec Caffarel dostal v nespočetných modlitbách a ktoré začínajúce manželské páry ďalej v spolupráci s Božím Duchom kreovali do dnešnej podoby. To ma uisťuje, že nejde v END len o ľudskú aktivitu, ale o Boží spôsob pre manželov ako napredovať v živote, ako duchovne rásť, formovať sa, aby sme boli vždy viac otovrení pôsobeniu milosti a dosiahli ten vytýčený cieľ s Božou milosťou spoločne ako manželia.

Preto, ak sa ma niekto opýta, či by som toto hnutie ponúkla ďalším párom ako „dobrý prostriedok“ pre posvätenie manželstva, tak odpoviem ÁNO.