« Back

Moderná zbraň zlého ducha "POTOM"

Moderná zbraň zlého ducha

Zlý duch nebráni ísť za Ježišom. Hlavnou zbraňou zlého ducha je slovo "POTOM".

Ja si to do reality prekladám takto: 

Potom pôjdem do kostola, nejdem ráno/večer, som už unavený a neprežijem tak sústredene sv. omšu - a to sa zlému duchovi páči, veľmi páči. Samozrejme, ak mám objektívne prekážky ísť ráno, tak je to normálne, že pôjdem večer, ale väčšie prežívanie rozhovoru s Bohom je doobeda, keď človek ešte nie je unavený. Do akej miery prežívame dnes sv. omšu? Vieme, aké darčeky nám ponúka náš Boh Otec na slávení sv. omše?

Potom si prečítam Sväté Písmo, teraz idem utrieť riad, lebo manželka robí obed - nie, keď sa môj zrak počas dňa uprie na knižku Sv. Písma - Ježiš má volá na rozhovor s Ním. Viem, že keď nezareagujem TERAZ, ako Zachej, už sa to dnes nemusí zopakovať a v praxi je to tak, že večer smutne skonštatujem, že malé deti máme síce už v posteli na poriadku, ale my s manželkou sme už tak unavení - do "mŕtva", že nejaké čítanie neprichádza do úvahy. Zlý duch sa smeje - aké ste len hlúpučké - vy ľudské červy.  A je to tak, že svojou vysokou inteligenciou a prefíkanosťou nás zlý ZASA premôže. Obed môžem odstaviť, na 5 minút nám nič neutečie. Náš Otecko od nás nechce kvantitu, stačia aj dve minúty denne rozhovoru s Ním cez Sv. Písmo  -  ide o pravidelnosť, aby som  sa so svojím Oteckom rozprával každý deň. VEĎ JE TO NORMÁLNE, ROZPRÁVAŤ SA SO SVOJÍM OTECKOM KAŽDÝ DEŇ. On tú minutáž bude pomaly zväčšovať.

Pán Boh sa pozerá (náš Otecko nám dal slobodnú vôľu) aj na to, či si Ho privoláme na pomoc, keď máme v niečom problém. Ale my, my sme už zabudli, že sme boli deťmi a otecko s mamičkou nás veľakrát vytiahli aj keď len z detských problémov. Teraz sme predsa dospelí, poradíme si sami. Naozaj? Aj s bytosťami vysoko inteligentnými, akým je zlý duch, o ktorom nechceme nič počuť a rozprávať, lebo je to okrem iného nepríjemné?

Aj Rusi počas svetovej vojny študovali, skúmali svojho nepriateľa, jeho taktiky, zverstvá, hromadné hroby, kódovacie systémy ...  a bolo to veľa krát nepríjemné, ale nutné - ak chcem VYHRAŤ vojnu s nepriateľom.