blog - shqip

Feja, përgjigjja për thirrjen e Hyjit, e cila realizohet në bashkësi

Disa mendime për Hyjin që thirr dhe për njeriun, i cili i përgjigjet me fenë, e cila është njëkohësisht dhuratë. Dhuratë e pranuar prej bashkësisë së Kishës dhe e dhuruar të tjerëve...
Узнать больше О Feja, përgjigjja për thirrjen e Hyjit, e cila realizohet në bashkësi »

Mesazhi i pavarësisë

Urime, Shqipëria! Urime për pavarësinë, të cilën e kremton sot dhe urime për bijtë e tu që e shpallën. Urime, sepse në këto ditë u bëre krejt kuqezi, si flamuri yt. S’ka makinë, rrugë, ndërtesë pa flamurin tënd të nderuar.
Узнать больше О Mesazhi i pavarësisë »

Çka më duhet të bëj?

Ose edhe: "Çka do të më marrësh ende?"
Узнать больше О Çka më duhet të bëj? »

Publicitet: Shkolla e shën Jozefit punëtor

Falenderojmë Zotin për këtë dhuratë. prej vitit shkollor 2012/2013 bëjmë një hap përpara. Qendra profesionale e shën Jozefit bëhet shkollë. Në emër të kësaj shkolle jopublike ofroj disa informacione sidomos për nxënës të klasës 9, por jo vetëm për ata. Regjistrime bëhen deri në moshën 17 vjeçe...
Узнать больше О Publicitet: Shkolla e shën Jozefit punëtor »

Me të vërtetë u ngjall?

Dita e Pashkës, festa më e madhe e të krishterëve. Kaq e madhe, sa kremtohet tetë ditë rreshtë si të ishte një ditë e vetme. Kuptohet, sepse çdo festë në botën e krishterë ka kuptim vetëm në lidhje më Pashkën.
Узнать больше О Me të vërtetë u ngjall? »

Udha e kryqit sipas Markut

Pas një pushim të dëtyruar ofroj meditimin mbi vuajtjen e Jezusit me shikimin e shen Markut.
Узнать больше О Udha e kryqit sipas Markut »

Vuajtja e Jezusit në ungjillin sipas Mateut

Ofroj udhën e kryqit si e ofron në ungjillin e tij shën Mateu.
Узнать больше О Vuajtja e Jezusit në ungjillin sipas Mateut »

Po bëj një gjë të re... A s'po e shihni?

Fjalët, që profeti Isaia shqipton në emër të Hyjit, që sot janë më aktuale se sa kurrë...
Узнать больше О Po bëj një gjë të re... A s'po e shihni? »

Sakramenti i Eukaristisë III.

Sot flasim për kremtimin liturgjik të Eukaristisë së shenjtë - për kremtimin në ecurinë e shekujve dhe për zhvillimin e sotshëm.
Узнать больше О Sakramenti i Eukaristisë III. »

Dy baballarët

Leximet, që sot na i ka ofruar Kisha më nxitën të mendoja për rolin e babait. Deftohen para nesh dy: Davidi dhe Jairi.
Узнать больше О Dy baballarët »

Sakramenti i Eukaristisë II.

Vazhdojmë me meditimet mbi Eukaristinë. Sot në veçanti për Eukaristi në ekonominë e shëlbimit duke folur për shenjat e bukës dhe të verës, për themelimin e këtij Sakramenti dhe për urdhrin e Jezusit për ta kremtuar.
Узнать больше О Sakramenti i Eukaristisë II. »

Si duam ta përjetojmë vitin 2012?

Dje festuam jo vetëm vitin e ri, por sidomos edhe festën e shën Marisë Virgjër Hyjlindëse. Besoj, se një fillim më të mirë të vitit të ri as nuk do të mund ta imagjinojmë.
Узнать больше О Si duam ta përjetojmë vitin 2012? »

Numëratori telefonik i shën Mateut

Ungjilli i Mateut 1,1-18 Shën Mateu fillon ungjillin e vet me “breznitë e Jezu Krishtit”. Kujt shërbën një gjë të tillë? A nuk mjaftonte të thoshte, se Jezusi vjen nga fisi i Judës dhe nga familia e Davidit mbret? Pse na lodh me të gjitha këto emra? Ç’domëthenie ka i tërë ky trung gjenealogjik?
Узнать больше О Numëratori telefonik i shën Mateut »

Sakramenti i Eukaristisë I.

Eukaristia është burimi dhe kulmi i jetës së Kishës. Nuk është një gjë. Është Dikush. Është një përson. Jezu Krishti, biri i Hyjit dhe biri i Marisë i pranishëm vere (më të vërtetë), totaliter (tërësisht), realiter (realisht) et substantialiter (thelbësisht) në bukë dhe në verë. Prandaj meriton, që të dimë mirë, më kë takohemi në këtë sakrament. Në këtë meditim (ose mësim) mbi Eukaristinë tregohen emra të këtij sakramenti sipas Katekizmit të Kishës katolike
Узнать больше О Sakramenti i Eukaristisë I. »

Zakonisht e jashtzakonshme

Një vajzë e thjeshtë. O, sa më pëlqen gatishmeria e saj. Guxim, me të cilin kapërcën frikën e vet... Maria. Sot, të diel të fundit të ardhjes Kisha na e paraqes si model të gjithë të rrinjve.
Узнать больше О Zakonisht e jashtzakonshme »

errata: Lotët, që djegin si zjarr

Ky blog - i pari i imi në shqip - për probleme teknike gjendet në faqe "blog - slovensky". uroj të gjithë juve një lexim të këndshëm :)
Узнать больше О errata: Lotët, që djegin si zjarr »
Показывается результатов: 16.
Предметов на странице 25
из 1