« Назад

Má 15, túži po reholi a ide na P15

Má 15, túži po reholi a ide na P15

Skratka "P15" sa udomácňuje už aj v Poprade. Pod Tatrami ju šíria viacerí mladí ľudia. Jednou z nich je aj 15-ročná Magdaléna Tkáčová, deviatačka na Základnej škole.

"Naša príprava spočíva v modlitbe za čistotu našich sŕdc, aby sme boli pripravené na príchod Pána. Okrem modlitieb sa pripravujeme aj pomocou tém, ktoré sú pripravené v rámci Čistého roka. Špeciálne to platí pre mojich spolužiakov, ktorí sa chystajú prijať aj sviatosť birmovania," spomína Magdaléna. Spomína tiež, že k témam duchovnej prípravy na P15 majú na škole duchovné obnovy a cvičenia pod vedením ich katechétky.

"Do P15 sme zapojení viacerí. Od najstarších až po žiakov nižších ročníkov, teda pripravujú sa už priatelia od 5. ročníka," teší sa Magdaléna. "Prípravy nemáme spoločné, ale oddelené podľa veku." Mladá Popradčanka sa teší, že sa na akcii zúčastní. Prečo? "Aby som mohla spoznať ľudí, ktorí chcú viac hľadať nebeského Ocka. Chcem spoznať ľudí, ktorí sú zasvätení Bohu, lebo cítim vo svojom srdci povolanie do rehole."

Zdroj: Komunikačný tím P15

Комментарии