« Назад

Ježišovo srdce na P15

Ježišovo srdce na P15

Vo Vysokých Tatrách ožíva jedinečná verzia Litánií k Božskému srdcu Ježišovmu - určená špeciálne pre Národné stretnutie mládeže P15!

"Ľudová zbožnosť a mladí ľudia? Majú  tieto množiny vôbec nejaký prienik? Čo hovoria mladej generácie napríklad také litánie?" pýta sa režisér P15 Pavol Danko. Spolu s kolegom Michalom Púčikom z TV LUX strávili jeden deň v našich veľhorách, aby spolu s dvanástimi ochotnými obyvateľmi spod Tatier pripravili účastníkom P15 nevšedný duchovný zážitok.

V spolupráci s farnosťou Vysoké Tatry navštívili vysoké končiare, plesá, vodopády aj postmodernú krížovú cestu nad Starým Smokovcom. Na týchto krásnych lokalitách natáčali jednotlivé invokácie litánií, ktoré prednášali malé deti, mladí ľudia, dospelí rodičia aj starí rodičia s miestnym pánom kaplánom Františkom Bebkom.

"Pre túto nádhernú prácu sa nám doslova zapálili lýtka," dodáva s iskrou v očiach šťastný režisér, úplne spálený vysokohorským slnkom. "Splnil sa mi sen, a neviem sa dočkať sobotnej večernej vigílie P15, počas ktorej tento oživený sen darujeme mnohým ďalším."

Televízia LUX zaradí tieto nové sfilmované litánie do vysielania na prvé piatky v mesiaci od septembra. V premiére ich ale uvidia všetci účastníci Národného stretnutia mládeže P15 už 1. augusta 2015.

Organizátori P15 zo srdca ďakujú farárovi farnosti Vysoké Tatry Róbertovi Tokárovi a všetkým dobrovoľníkom, ktorí nemali strach postaviť sa pred kamery, hoci aj vysoko v Lomnickom sedle:)

Pavol Danko

 

Комментарии