« Назад

Nácviky v P15lnom prúde

Na viacerých miestach Slovenska sa už niekoľko týždňov nacvičuje originálny program Národného stretnutia mládeže P15. Pozývame vás do zákulisia...

V Spišskej Novej Vsi už poctivo nacvičuje svoj repertoár jeden z najväčších zborov, aký kedy za posledné roky vystúpil na mládežníckych podujatiach. Viacgeneračné zloženie STOČLENNÉHO zboru, ktorý posilnili aj mladí speváci zo Sniny, nás uvíta na otváracej svätej omši v piatok 31. júla 2015. Okrem nich sa Konkatedrála Sedembolestnej Panny Márie rozozvučí aj hlasmi Mariánskej družiny z Lendaku. Podobne intenzívne sa skúša aj v zbore ONEZIM v Prešove na sobotnú gréckokatolícku liturgiu a Projekt GODZONE chystá nádhernú večernú sobotnú vigíliu.

Banskobystrická diecéza spojila svoje najväčšie talenty a vytvorila BB zbor, ktorý nás už uchvátil slovenskou verziou hymny SDM v Krakove a ešte nás isto oBOHatí aj spevom na záverečnej svätej omši v nedeľu 2. augusta 2015, ktorou program P15 vyvrcholí. V repertoári majú aj niekoľko skladieb Piotra Rubika nanovo prebásnených do slovenčiny!

Vo Vrbovom, neďaleko Piešťan, sa už dlhé týždne potí tanečná skupina ForDžoj, ktorá chystá unikátne vystúpenia do programu P15. Jedným z nich bude choreografia na tému blahoslavenstvá, na živú hudbu Zuzky Eperješiovej (Poetica Musica). Toto živé hudobno pohybové "zoskupenie" vzniká špeciálne pre P15.

Podobne pot steká aj v telocvični v Bratislave, kde Tanečné divadlo ATak chystá malý unikát - úplne novú choreografiu na hudbu Quo Vadis od poľského skladateľa Piotra Rubika. Pre toto niekoľkominútové dielko už vznikajú aj originálne kostýmy z dielne návrhárky Marky Páleníkovej. Červenobiely strhujúci tanec otvorí nedeľný popoludňajší program, v ktorom sa predstaví Poľsko, ako dejisko nadchádzajúcich Svetových dní mládeže...

Máme sa na čo tešiť:)

Komunikačný tím a režisér P15 Pavol Danko

Комментарии