« Назад

Na čo sa tešiť?

Už o 24 hodín. Tešíte sa? My veľmi. P15 vypukne v Aréne Poprad, kde na vás čaká otvárací ceremoniál, ktorý sa ponesie v duchu roku 1984. Prečo? Nechajte sa prekvapiť?

S darčekom, ktorý už deň odhalíme, prídeme do Konkatedrály Sedembolestnej Panny Márie. Špecialitou bude, že v našom sprievode, počas ktorého sa zapojíme do zbierky šatstva (pozn. tímu P15 - nezabudnite si na jeden kus oblečenia), bude aj Horská Tatranská služba. Svätú omšu bude celebrovať spišský biskup Mons. Štefan Sečka (spišský biskup), mladým sa prihovorí Mons. Bernard Bober (košický arcibiskup metropolita). Spevádzať ich bude zbor poskladaný zo zboru zo Sniny a Spišskej Novej Vsi. Tešíte sa? My áno. Napríklad na Mariánsku družinu z Lendaku, ktorá prinesie obetné dary.  



Po svätej omši nás čaká požehnanie pamätnej tabule pred Konkatedrálou. Večera bude. Aká? Nezabudnite - vo vašej skupinke a z vlastných zásob. Prvý deň bude o srdci. Vašom, našom, Božom. Budú i čerešničky na torte - krížová cesta a ďalšie. Sobota ráno bude patriť opúť modlitbe. O osobných pokladoch bude hovoriť jeden z biskupov. Kultúrny poklad pridá tanečný súbor Kremienok a ďalší hostia. Napríklad Sima Martausová. Sv. liturgia prinesie niečo speciálne. Nielen časom, ale aj spevom. Expo, koncerty, popradoviny a vigília. Záver, ako sa na sobotu patrí. 



Nedeľa? Odchádzame? Nie, najskôr si vychutnáme modlitby i arcibiskupa Cyrila Vasiľa. Chýbať nebudú ranné chvály, blahoslavenstvá a ... stovky minút ďalších prekvapení. Predstavíme i Poľsko. A Krakov, kde sa zídeme spolu o rok na Svetových dňoch mládeže. Predstavíme Milosrdný rok a na cestu domov sa vydáme po slávnostnej svätej omši. Nezabudnite, keď nejde o život, nejde o nič. A na P15 skutočne pôjde o veľa. O to, aby sme dostali do sŕdc čistotu, ktorá pramení u nášho Najvyššieho. 

Komunikačný tím P15 

Комментарии