« Назад

For Džoj: S tancom o Bohu smerujú do Popradu

For Džoj: S tancom o Bohu smerujú do Popradu

Tanečné divadlo ATak nebude jediným, kto sa na Národnom stretnutí mládeže P15 postará o pohybovú zložku programu. V Poprade sa k nemu pripojí tanečný súbor For Džoj z Vrbového, ktorý sa nádherne zapísal už vystúpením na R13 v Ružomberku.

Účastníci ružomberského Národného stretnutia mládeže zažili pred dvomi rokmi aj veľmi emotívne posilnenie hlbokého momentu vystavenia Eucharistie cez scénický tanec. Skupina mládežníkov vtedy tancovala do skladby “Benedicat” a v plnej športovej hale pripravila atmosféru na stretnutie so sviatostným Kristom. Tanečný súbor, ktorý si hovorí “For Džoj”, nebude chýbať ani v Poprade a pomôže pripraviť program pretkaný detailami.

For Džoj: Cez tanec svedčíme o Bohu a o radosti zo života

“Snažíme sa nefungovať len ako tanečná skupina, ale hlavne ako partia kamarátov a veriacich ľudí, ktorí sa za svoju vieru nehanbia a možno aj prostredníctvom tanca svedčia o Bohu a o radosti zo života,” hovorí vedúca súboru Anna Tothová. Z tohto odhodlania svedčiť vychádza aj názov “For Džoj”. “Tancujeme s radosťou a pre radosť – našu, nášho publika a dúfam, že aj Božiu,” dodáva Tothová. Súbor, ktorý má domov vo Vrbovom, sa zameriava na scénický tanec a aktuálne ho tvorí 11 členov. Desať dievčat a jeden mladý muž majú väčšinovo od 15 do 20 rokov.

V Poprade vystúpi For Džoj viackrát. S výpomocou externých tanečníčok prispeje k otvoreniu i dvom ďalším – zatiaľ utajovaným – bodom programu v piatok večer a v nedeľu ráno.Poprad bude hostiť mladých ľudí od 31. júla do 2. augusta 2015. Národné stretnutie mládeže P15 chystá Rada pre mládež a univerzity KBS s tímom dobrovoľníkov. Organizátori očakávajú, že pod Tatry príde najmenej tri až päťtisíc ľudí. Viac informácií nájdeš na webovej stránke P15.

 
Комментарии