« Назад

P15 na pléne KBS

Vo Františkánskom duchovnom centre v Melčiciach sa zišli slovenskí biskupi, aby sa tu 16. a 17. marca zúčastnili na 80. plenárnom zasadnutí Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Členovia KBS si vypočuli i informácie z príprav Národného stretnutia mládeže P15 v Poprade (31. 7. - 2. 8. 2015).

Novinky biskupom predstavili tajomník Rady pre mládež a univerzity KBS Ondrej Chrvala a režisér P15 Pavol Danko. "Tešíme sa, že stoja za nami. Ako prví dostali informáciu o kompletnom programe P15, ktorý čaká všetkých pod Tatrami. Priblížili sme im posolstvo prebiehajúcej duchovnej prípravy Čistý rok, ktorý je už za svojou polovicou a pozvali na jednu špeciálnu časť programu, ktorú chystáme počas P15. Ide o modlitby, ktoré sa budú mladí modliť nie v skupinkách, ale po jednotlivých diecézach. Každá dostane svoje miesto a spoločne sa zjednotí v modlitbe za svoju diecézu. Biskupi tiež dostali informáciu o tom, ako sa bude uberať príprava mladých po skončení P15. Všetko včas zverejníme," hovorí Danko, ktorý biskupom odovzdal aj propagačné predmety z verejnej zbierky na podporu P15.

Vystúpeniu na plenárnom zasadnutí biskupov predchádzalo pracovné stretnutie časti centrálneho tímu v Bratislave. Prediskutovali spolu tému promo - kampane, ktorá sa chystá v najbližších týždňoch a naplánovali program a termíny stretnutí zodpovedných vedúcich P15. Prvé sa uskutoční v apríli, druhé v júni. Obe sa plánujú v dejisku P15 - v Poprade.

Centrálny tím privíta zodpovedných napríklad za oblasť dopravy, ubytovania, stravy a ďalších. Ide o skúsených lektorov, ktorí majú praktické znalosti a skúsenosti s vedením tímov. Na akcii povedú stovky mladých dobrovoľníkov, pre ktorých sa podujatie začne už prípravným týždňom. Počas neho bude prebiehať duchovná príprava celého organizačného a dobrovoľníckeho tímu a zároveň aj aktívna príprava úloh v jednotlivých oblastiach organizácie.

Komunikačný tím P15
Snímky: TK KBS, Peter Zimen / Pavol Danko  

Комментарии