« Назад

Uzavreli sme memorandum o spolupráci s mestom Poprad

Uzavreli sme memorandum o spolupráci s mestom Poprad

Mesto Poprad a Rada pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska uzavreli memorandum o spolupráci. Spoločne sa dohodli, že budú aktívne spolupracovať pri príprave a realizácii Národného stretnutia mládeže P15.

 Memorandum podpísali primátor mesta Poprad Anton Danko a predseda Rady pre mládež a univerzity KBS Mons. Tomáš Galis, žilinský biskup. Urobili tak pri príležitosti prvej oficiálnej pracovnej porady venovanej prípravám P15.

"Sme pripravení pomôcť organizátorom Národného stretnutia mládeže P15 v čo najväčšej možnej miere. Chceme, aby sa stretnutie uskutočnilo bez akýchkoľvek problémov, a aby sa jeho návštevníci cítili v Poprade ako doma," informoval primátor Popradu Anton Danko. "Sme vďační za túto spoluprácu s mestom Poprad. Cieľom Národného stretnutia mládeže P15 je umožniť mladým ľuďom stretnutie s Kristom v mladej cirkvi, zažiť spoločenstvo mladých medzi sebou, okolo svojich pastierov, ako aj roznietiť v nich túžbu "vychádzať zo seba" a prinášať evanjelium do sveta. Keďže nasledujúce Svetové dni mládeže sa budú konať v susednom Poľsku, tentokrát organizujeme toto stretnutie rok vopred a bude skôr pozvánkou na ne," pridáva žilinský biskup Mons. Tomáš Galis, predseda Rady pre mládež a univerzity KBS.

Vedenie mesta Poprad sa v memorande zaviazalo pomôcť s technickým zabezpečením stretnutia. Rade KBS tiež poskytne dohodnuté objekty, vrátane športovej haly, za znížené nájomné. Pomôže aj pri hľadaní ubytovacích kapacít v meste a jeho okolí, ako aj pri logistickom zabezpečení celého stretnutia a hľadaní partnerov v meste a jeho okolí. Spoločne s Radou vyčlenia koordinátorov na vzájomnú komunikáciu medzi obomi subjektami. Rada KBS sa zaviazala aktívne spolupracovať s jednotlivými zložkami mesta, organizáciami a inštitúciami, ktoré v rámci mesta i mimo neho prejavia záujem o spoluprácu a v rámci svojich možností medializovať vytvorené partnerstvo a prezentovať mesto ako generálneho partnera projektu.

O podpísaní memoranda sa dozviete viac aj z médií:

Tlačová správa v TK KBS
Reportáž v TV Lux
Reportáž v TV Poprad

Комментарии