« Назад

Začali sme ...

Začali sme ...

Od dnešného rána sme sa začali schádzať v Poprade. Organizátori a dobrovoľníci Národného stretnutia mládeže P15, ktorým mesto ožije od piatku. Počas tz. "prípravného týždňa" budeme dolaďovať program, chystať ubytovacie i stravovacie zariadenia a veľa iných vecí. Do Popradu pricestovali i členovia centrálneho tímu. Časť z nich prijal na začiatku týždňa primátor Popradu Jozef Švagerko.

„Sme plní očakávania i starostí zároveň. Ale tešíme sa, že sme už tu a najmä na to, že už o pár dní privíta srdce Tatier usmievavé tváre mladých ľudí z celého Slovenska i zahraničia, ktoré sa vydali na ceste za Ježišom a prídu na Národné stretnutie mládeže P15 v Poprade,“ opisuje atmosféru v prípravnom tíme Ondrej Chrvala. Základný stan pre dobrovoľníkov bude oddnes až do konca týždňa na Základnej škole na Jarnej ulici. "Tu ich budeme postupne vítať. Počas dnešného dňa ich príde takmer sto, v ďalších dňoch ďalšie tri stovky. Všetci pracujú bez nároku na odmenu, za čo im patrí naše veľké ďakujem,“ hovorí Chrvala. Počas prípravného týždňa ich však nečaká len práca, ale aj bohatý program, zložený s modlitieb, svätých omší, adorácií a ďalšieho programu.


Ako to vyzeralo dnes v praxi? "Registráči" registrujú, tanečníci tancujú, stavbári stavajú a výtvarníci maľujú. Komunikačný tím zaznamenáva, komunikuje, píše, fotí! Čo? Všetko! Už dnes registračný tím zaznamenal prvú 50–tku dobrovoľníkov. Po namáhavej ceste do Popradu, každý po svojom, prvom stretnutí v skupinkách a nejakej tej práci sa dobrovoľníci presunuli do Kostola sv. Cyrila a Metoda, aby osviežili svoje srdce a dušu duchovným pokrmom. „Je potrebné otvoriť si dobre oči, aby sme vnímali a uši, aby sme počúvali. Najnutnejšie je otvoriť si srdce, aby sme vnímali Boha, ktorý chce byť medzi nami. Samozrejme, ak mu dáme priestor,“ vyzval nás popradský dekan Anton Oparty. Posilnení na duchu vyštartovali dobrovoľníci posilniť sa aj na tele.

 

V  hlavnom stane nás potom čakalo privítanie a bohatý program, o ktorom vám viac prezradia fotografie. Predstavy o tejto „mega“ akcii majú dobrovoľníci, ale aj centrálny tím. So svojimi očakávaniami sa podelila aj výtvarníčka Lucka. „Očakávam, že sa Pán Ježiš bude dotýkať ľudí. Aj tých, ktorých sa už dotkol, ale aj tých, ktorý ešte jeho dotyk nepocítili.“ A čo očakáva hlavný režisér tejto akcie, Pavol Danko? „Jednotu Cirkvi!“  "Teším sa na všetko. Viem, že má čaká neskutočne veľa práce, ale to je to, prečo som tu. Chcem ponúknuť svoj talent a dar, ktorý myslím, že mám. Milujem ľudí a rád na nich pozerám cez hľadáčik fotoaparáta. Som rád, že sa môžem zapojiť do služby komunikačného tímu ako fotograf," prezrádza dobrovoľník Andrej.

Fotogaléria

Národné stretnutie mládeže P15 27.7.


Komunikačný tím P15

Комментарии