Komentáre, recenzie, odporúčania

« Späť

Môžem sa stať svätým v každodennom živote?

Môžem sa stať svätým v každodennom živote?

„Keď sa katechétka pýtala detí, kto sú svätí, Katka zdvihla ruku a zahlásila: „To sú tí farební!“ Myslela na farebné vitráže s postavami svätcov v ich kostole. A povedala tým viac, ako si myslela. Skutoční svätí boli naozaj „farební“, povedané dnešným slovníkom „žili naplno“, boli „integrálne rozvinuté osobnosti“. Svätosť znamená naplno rozvinúť svoje talenty, naplno sa angažovať vo svojom životnom prostredí, naplniť svoje životné povolanie.“

Toto je len krátky úryvok z brožúrky s názvom Svätosť pre každého. Publikácia je súčasťou edície Viera do vrecka - praktických príručiek pre každého kresťana z dielne Vydavateľstva Don Bosco. Už tretí ročník úspešnej a obľúbenej edície prichádza na slovenský trh v náklade 12 tisíc kusov mesačne.

„V knižke s názvom „Svätosť pre každého“ ponúkame, ako sa stať svätými uprostred každodenného života. Chceme poukázať na to, že v Cirkvi sa v každom období väčšina veriacich usilovala o svätosť v bežných podmienkach. Z ich skúseností a motívov chceme čerpať podnety do nášho súčasného úsilia o svätosť a aspoň načrtnúť tie oblasti, kde sa možno v bežnom živote stávať svätými“. Týmito slovami sa úvodom knihy prihovára jej autor, Marián Gavenda, katolícky kňaz, publicista, ktorý pôsobil ako hovorca KBS a šéfredaktor Katolíckych novín.

Vydavateľstvo Don Bosco prináša prostredníctvom obľúbenej edície Viera do vrecka každý mesiac (už viac ako dva roky) zaujímavú a aktuálnu tému, ktorá rezonuje v spoločnosti. Medzi témy, ktoré zaznamenali širšie ohlasy (nielen u čitateľov) patrili napr.: umelé oplodnenie; rozvedení katolíci; kresťan a voľby; tresty vo výchove; Boh za dverami manželskej spálne; peniaze v rukách kresťana; mágia, horoskopy, veštenie, povery; Cyril a Metod.

Viac na www.donbosco.sk

Za vydavateľstvo Don Bosco, Peter Novák 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Každy kto ma a žije Krista je svätí. Ostatní sú len ľudia, ktorí o tom ešte nevedia, že sú svätí. Čo tak im to povedať? To je úloha tých, čo to už vedia!
Odoslané 1.2.2013 11:19.
Vďaka za informáciu, sú to aktuálne veci, niektoré z tých knižočiek tiež mám a pomáhajú mi rozprávať sa s ľuďmi aj na "háklivé témy" v pohode. emoticon
Odoslané 1.2.2013 13:56.

Vitajte na našej stránke

O tomto zatiaľ viete len vy. A samozrejme vydavateľ. :)

Wall - najnovšie

Profile

Kresťanská kniha a film

Popis:
Jedno z miest, kde sa môžeme podeliť o to, čo čítame a pozeráme. Boh rozpráva cez knihu, cez film a možno chceme, aby prehovoril aj k našim priateľom, blízkym. Dajte im možnosť ho začuť.

Správca stránok

Tieto stránky zatiaľ nemajú správcu, ak chcete pomôcť s úpravou, napíšte nám na admin@mojakomunita.sk