« Späť

Žena, jej šatník a Boh

Žena, jej šatník a Boh

Je piatok večer. Vyrážam do centra Žiliny. Prechádzam cez ulice a dostávam sa do centra. Počet ľudí sa zväčšuje. Sú to hlavne mladí ľudia. V istom momente zostanem stáť ako obarená. Vidím okolo seba mladé dievčatá a ženy. Oblečené v krátkych šatách, veľmi krátkych šatách. Dovolím si tvrdiť, že keď si sadnú, tak je toho vidieť veľa. O výstrihoch už radšej nehovorím. Pomaly kráčam a počet takto oblečených žien sa zvyšuje. Úprimne? Ja ako žena som nevedela, kde sa mám pozerať. Začala som si všímať mužov v okolí takto oblečených žienok. Pozerám sa do tvárí mužov a vravím si: „To tej žienke nevadí, že ju  práve vo svojej mysli zneuctilo také množstvo mužov? Nevadí jej, že sa na ňu pozerajú ako na kus mäsa? Nevadí jej, že sa s ňou práve vo svojej mysli vyspalo niekoľko mužov naraz?“ Celá táto situácia vyústila do toho, že som sa rozhodla napísať tento blog. Bude sa týkať témy, ktorú my ženy máme veľmi radi – oblečenia.

Každá žena túži svojmu okoliu ukázať svoju krásu. Túži po tom, aby bola videná. Túži po pozornosti. Po tom, že keď si kúpi niečo nové, niekto jej povie: „Ó, v tom vyzeráš skvele a nádherne.“ Chceme byť pekné. Ako veľmi po tom túžime. Len si to musíme sami pred sebou priznať. Čo sa týka oblečenia ženy verím, že vnútorná krása sa prejavuje na jej vonkajšku. Keď žena žije s vedomím, že je krásna, vidno to aj na jej oblečení. Naopak to nefunguje. Aj keď sa o to veľmi snažíme. To, ako sa obliekam odráža môj postoj a vzťah k sebe samej. Svojím oblečením reprezentujem to, ako sa sama vidím.  

O spôsobe obliekania ženy existuje jedna veľká lož. Asi poznáš tú vetu: „Mastné vlasy, dlhá sukňa, bledé líčka. Kto to je? No predsa katolíčka?“ Neviem, kto túto vetu vymyslel, ale poriadne mýlil. Ja som nevidela krajšiu ženu ako tú, ktorá má intímny vzťah s Bohom. Ženu, ktorá doslova nasáva to, ako ju vidí Boh. Keď stretnete takúto ženu, viete to. Jej krása totiž žiari do okolia ako reflektor.

Spôsobom, akým sa obliekame, veľa dlhujeme. Hlavne mužom. To, ako sa obliekam ovplyvní prostredie, v ktorom sa pohybujem. Veľmi často sú v ňom práve muži. Musíme si uvedomiť, že títo muži sú niekoho budúci priatelia a manželia. Nemusíme im robiť ťažšími ich časté boje s čistotou. Ja ako žena nemám absolútne žiadne právo na to, volať nejakého muža do nečistoty tým, ako sa obliekam. A drahé ženy, neospravedlňuje nás ani veta, ktorú často počúvam: „Veď je to ich problém. Nech sa nedívajú, keď im to robí zle.“ Táto veta je len ospravedlnením nášho konania, rezignácie a pasivity v tejto oblasti.

Ohľadom oblečenia dlhujeme veľa aj sebe samým. Ako žena si mám chrániť to najvzácnejšie, čo mám pre svojho priateľa a manžela. Svoje bohatstvo a výnimočnosť si chrániš aj tým, ako sa obliekaš. Chcem sa Ťa spýtať: „Na základe čoho chceš, aby sa Tvoj priateľ a manžel pre Teba rozhodol? Len na základe toho, ako vyzeráš, alebo toho kým skutočne si?“ Často sa stretávam so žienkami, ktoré plačú preto, akým spôsobom sa obliekali. Muž si na nich vážil akurát tak to, ako vyzerali. To bolo všetko. Och, koľko krát som s týmito ženami plakala aj ja. Nechali sa okradnúť. Preto sa ešte raz zamysli nad touto otázkou: „Čo chceš, aby Tvoj budúci priateľ a manžel videl?“

A už počujem vetu: „Super Lenka, to mám teraz chodiť oblečená vo vreci, aby som nepohoršovala mužov? Mám v sebe potlačiť túžbu byť videná a ukázať okoliu svoju krásu?“ Nie, drahá moja. Sama takisto snívam o tom, ako bude môj priateľ a manžel zo mňa očarený. Snívam o tom, aby ostal stáť v úžase z mojej krásy. Nechcem však ľutovať fakt, že som niektoré veci dala iným mužom a nie jemu. Dá sa krásne obliecť aj bez toho, že by si musela chodiť oblečená vo vreci alebo si nikdy nedala make-up. Dá sa obliecť krásne, skvele aj s tým, že všetko, čo má byť skryté, skryté aj ostatne. Vidím to na sebe aj na mnohých žienkach v mojom okolí. Mám rada svoj šatník a neobsahuje ani jedno vrece. smiley  

Preto chcem vyzvať každú žienku, ktorá číta tento blog. Drahá žienka, ide leto. Postupne zhadzujeme kabáty a vyťahujeme zo skríň šaty a sukne (osobne milujem toto obdobie). Chcem ťa pozvať do toho, aby si prebrala zodpovednosť za to, ako sa obliekaš. Pozývam Ťa do toho ukázať svetu krásu (ktorú v sebe nepochybne máš) spôsobom, ktorý bude chrániť Teba. Spôsobom, ktorý mužom v Tvojom okolí pomôže na ceste za ich manželkami. Božím spôsobom.

Žehnám Ti veľa odvahy.

Lenka – princezná svetla

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Lenka, vďaka za pravdivý článok v najvhodnejšom čase. Máš to u nás - u chlapov, ktorí si snažia udržať čistú myseľ.
Odoslané 20.5.2015 16:08.
Pán Adolf, to od Vás nebolo pekné a navyše si myslím, že je to hlúposť. Lenka si je vedomá toho, že je krásna a vidno, že je šťastná.
Martin, potešil ma váš komentár. emoticon
A aj ja ďakujem a úplne súhlasím. emoticon)
Odoslané 20.5.2015 19:03.
Predošlý príspevok bol odstránený pre nevhodné vyjadrovanie administrátorom portálu.
Odoslané 20.5.2015 19:27.
Krásny postoj čistého srdca emoticon
Ja len dodávam, že každý muž, ktorý obdivuje odvahu takto oblečených žien, a tvrdí, že sa mu to páči, mal by v nich vidieť svoju dcéru...a verím, že razom by stratil záujem kladne hodnotiť výstrednosť žien, ktoré sa nehanbia ani samy za seba....Je smutné, že všetko cudné, čo má ostať pre manžela, najskôr vidí celý svet...
Odoslané 21.5.2015 13:09.
Odoslané 22.5.2015 17:11.
Odoslané 22.5.2015 22:48.
To teda neviem len tak na ulici ktorá žena nasáva ako ju vidí Boh,pravdepodobne mníška -podla oblečenia,
a tá veta ,,Mastné vlasy dlhá sukňa...,,to neplatí ,dnes v kostole nájdete ženy v krátkej sukni, v tričku bez rukávov ,s výstrihom ,v leginách ,no všetko, čo už potom chcete od ulice, .
Odoslané 31.5.2015 14:43.
2100 FB LAJKOV... to je super, ze ludia si to prezdielali.. parada..
Odoslané 27.6.2015 8:30.