« Späť

Jeho túžbou je naplniť Tvoju túžbu.

Jeho túžbou je naplniť Tvoju túžbu.

Kde bolo, tam bolo, žila raz jedna žienka. Kráčala týmto svetom s vedomím, ktoré jej spôsobovalo bolesť, ťahalo ju k zemi a neustále ju nútilo žiť v smútku. Pomenovať to nevedela, bolo to pre ňu záhadou. Až jedného dňa to celé pochopila. Uverila tomu, že nie je milovaná a že nestojí za to, aby ju niekto mal rád. Spôsobovalo jej to ťažkú a neznesiteľnú bolesť. Rozhodla sa, že všetko toto v sebe potlačí do najhlbšieho vnútra svojho srdca, svojej duše. Obrnila sa voči všetkým prejavom lásky. Utvorila si okolo seba múr, cez ktorý nemohol nik prejsť. Každého od seba odháňala sarkazmom a cynizmom. Jednou vetou vedela dať “dole” každého človeka, ktorý sa čo i len o kúsok chcel k nej priblížiť, spoznať ju, byť s ňou. Prezentovala sa ako tá silná, tá “drsňáčka”, ktorá nikdy neplače a všetko zvláda s prehľadom. Takto to všetko vyzeralo navonok, jej vnútro však bolo úplne iné. Keď ju nikto nevidel, často plakala, jej srdce veľmi krvácalo a tajne volalo o pomoc. Túžila po láske, po pozornosti, po prejavoch lásky. Len sa ich až príliš bála. Bála sa ukázať, aká v skutočnosti je.

A potom sa to stalo. Jej túžba po láske bola naplnená. Prišiel On. Kto? Ten najlepší Muž na svete. Bol taký, akého chcela a po akom v hĺbke srdca túžila. Ba až prekonal jej očakávania a doslova ju svojou láskou dostal do kolien. Pomaly začal svojou láskou topiť jej múr, ktorý si okolo seba vytvorila. Veľmi pomaly a nežne rozbíjal každú tehlu tohto múru. Mal veľmi veľký rešpekt a úctu k jej srdcu. Neublížil jej. Pomaly zobral každú jednu bolesť z jej srdca a nahradil ju radosťou a láskou. Vzal jej tvrdé srdce a zmenil ho na mäkké, nežné srdce. Vedela, že už si môže dovoliť byť jemná a nežná a nemusí mať strach z bolesti, pretože jej Muž ju ochráni. Nedovolí, aby sa jej niečo stalo. Bol tu pre ňu vždy, chápal ju a sľúbil, že ju nikdy neopustí.

Možno sa pýtaš sa: “Je tento príbeh reálny? Odkiaľ sa vzal? Kto je ten muž a kto tá žena?” Odpovedám Ti z hĺbky srdca: “Toto je môj príbeh a príbeh toho, ako Boh (áno čítaš správne), ako Boh o mňa bojoval a ako si ma získal.” Je to náš príbeh lásky.

Cez môj príbeh a cez ďalšie príbehy množstva žien verím, že každá žienka na tejto zemi túži po láske. Túži po tom byť milovaná (áno, aj ty, aj keď si to možno nechceš priznať, alebo sa toho bojíš). Túžiš po tom, byť milovaná niekým špeciálnym. Túžiš po tom, aby si bola pre niekoho prioritou, aby mal niekto oči len pre Teba. Túžiš po tom, aby Ťa niekto miloval takú, aká si. Bez toho, že by očakával, že sa zmeníš. Túžiš po láske bez podmienok. Túžiš po tom, aby Ťa niekto zobral do náručia, utíšil Ťa, keď Ti je zle a povedal Ti, že to všetko bude v poriadku. Túžiš po tom, aby si bola pre niekoho dôležitá. Všetky tieto veci sa dajú zhrnúť do jednej túžby: túžba byť milovaná. Keď žena nežije v pravde, že je Bohom milovaná dejú sa v jej živote veci, ktoré On pre ňu vysnívané nemal.

Vedomie toho, že nie sme milované nám spôsobuje bolesť, či už si ju priznáme alebo nie. Žena sa môže tváriť, že túto túžbu nikdy nemala a potlačí ju v sebe, pretože jej spôsobuje len bolesť a utrpenie. Potlačí ju do veľmi veľkej hĺbky svojho srdca. Vymaže ju zo svojej mysle a zo svojho života. Stáva sa, že tieto žienky končia ako tie „sebavedomé, nezávislé, silné“ ženy, ktoré nikdy v živote neplačú a všetko samé zvládnu. Od nikoho nepotrebujú pomoc. Ich srdce sa stáva tvrdým voči akýmkoľvek prejavom lásky a odmietajú ich. Tvária sa, že ich príbehy lásky nezaujímajú a že sú to také “nezmyselné dristy”. Pritom v hĺbke srdca túžia po láske a keď ich nikto nevidí, často si aj poplačú. Sú to ženy, ktoré vnútri trpia, ich srdce trpí, ale navonok pôsobia, že je všetko OK. Často z tejto situácie nevidia východisko.

Ono však existuje. Presne tak, ako ja a veľa iných žienok so mnou našlo riešenie z tejto situácie, tak ho môžeš nájsť aj Ty. Spočíva v zmene uhla pohľadu na celú túto situáciu. Veľakrát ostávame v pozícií sebaľútosti. Sťažujeme sa, že nás nikto nemá rád a že za nič nestojíme. Táto sebaľútosť nás však nikde nedovedie. Sebaľútosť neprispieva k naplneniu našej túžby po láske, ale k opaku. Je čas pozrieť sa na celú túto situáciu Božími očami. Boh často pri nás stojí s ponukou lásky, ale my ju odmietame. Ostávame v klietke sebaľútosti a čakáme na záchranu. Jediný, kto má kľúč od tejto klietky si ty. Stačí tento kľúč dať Bohu a On Ťa z nej vyvedie. Navyše Ti ukáže, ako celú túto situáciu vidí. On ju vidí takto:

Tak, ako túžiš byť milovaná, tak Boh túži milovať Teba. Jeho túžbou je naplniť Tvoju túžbu. Príde k Tebe a povie Ti:

„___________ (doplň si svoje meno), musím Ti povedať, že Ťa bezhranične, neodvolateľne a bez podmienok milujem a od tohto dňa už bez Teba nechcem žiť.“

Drahá žienka, pozývam Ťa do nového levelu vzťahu s Bohom. Pozývam ťa do toho, aby si sa nechala milovať Ním a aby si mu dovolila, nech On sám naplní Tvoju túžbu po láske.

Lenka - princezná svetla.