« Späť

Menej divokí milenci

Menej divokí milenci

V predchádzajúcom blogu som písala o tom, že ako ženy veľmi túžime po láske. Túžime po niekom, kto by nás miloval bez podmienok a očakávaní. Miloval nás také, aké sme.

Taktiež som písala, že Boh má presne túto istú túžbu. Jeho túžbou je naplniť tú Tvoju. On túži byť Tvoj milenec. Túži byť niekto, kto Ti vyrazí dych tým, ako sa o Teba stará. Túži Ťa prekvapovať tým, aké darčeky Ti dáva. Túži byť Ten, kto Ti dennodenne bude dokazovať, aká si dôležitá, krásna, potrebná a milovaná. On túži byť Tým, kto naplní Tvoju nádobu lásky. Túži byť Tým prvým, za ktorým pôjdeš, keď sa cítiš mimo, nemilovaná, škaredá, od veci, neschopná,... On túži byť Tým, za ktorým pôjdeš a spýtaš sa Ho:„Čo si o tom myslíš Ty? Aká je teda pravda?“ A On Ti ju veľmi rád povie. Veľmi rád Ti dá to, po čom Tvoje srdce túži.

Nám, ako ženám, sa však občas stáva jedna vec. Miesto za Ním chodíme za niekým iným. Chodíme si plniť nádobu lásky k iným milencom. Nefunguje to, keď miesto toho, aby sme išli za Ním, ideme za nimi. Menej divokí milenci, tak ich nazval John Eldredge, tak sa volajú všetky veci, okolnosti a ľudia, za ktorými ideš po lásku, miesto toho, aby si si po lásku išla k Bohu. Môže to byť akákoľvek vec, človek, okolnosť, ku ktorej utekáš hneď ako máš problém, hneď ako Ti nie je dobre.

Ako ženy to veľmi často robíme. Ja to robím. S vedomím toho, že som nemilovaná nejdem veľakrát za Bohom, ale napĺňam si svoju nádobu niekde inde. Pre mňa sú menej divokými milencami mnohokrát ľudia, jedlo, pozeranie filmov. Pozor, nehovorím, že tieto veci sú zlé. Nie. Problém je, keď im dovolíš, aby oni naplnili Tvoju nádobu.

O čom však chcem písať dnes je vernosť. Ak si single, prípadne aj ak si vo vzťahu, je veľmi dôležité prestať utekať a chodiť si napĺňať svoje nádoby k menej divokým milencom, ale začať si chodiť plniť nádobu k Bohu. Sama sa to teraz učím a Boh ma vedie cez to, čo to znamená. Veľakrát to pociťujem, keď som veľmi unavená. Dennodenné povinnosti ma zahltia a ja si večer unavená sadám v byte na gauč. S vedomím totálneho fyzického vyčerpania sa mi zjavujú prvé slzy. Slzy únavy a smútku. Za predchádzajúcich okolností by som si pustila telku, zapla rádio, pozrela nejaký film, prípadne zavolala nejakému človekovi. A takto pomaly ale isto, som začala utekať k menej divokým milencom. Všetko toto ale neprinesie pokoj do mojej duše. Preto som spravila jednu vec. Všetko som vypla a išla som s tým, ako sa mám, za Bohom. Začala som mu rozprávať ako mi je nanič, aká som unavená, vyšťavená a že mi je z toho zle. Začala som plakať. Zrazu som začula slová o tom, že Boh dá svojim miláčikom oddych a že poďte ku mne všetci, čo ste preťažení a ja vás posilním. A zrazu nastal zlom. Po pár minútovej modlitbe mi začalo byť lepšie. Už som sa necítila taká unavená, dokonca aj ťažoba povolila a mohla som mať ešte pekný večer strávený v kruhu mojich priateľov.

A pochopila som. Toto znamená prestať napĺňať si svoje nádoby menej divokými milencami, ale začať si ich chodiť napĺňať k Milencovi mojej duše. Som rozhodnutá prestať byť môjmu Milému neverná, ale chcem mu byť verná. Zakaždým totiž, keď idem za menej divokými milencami som Bohu neverná. Zrádzam Jeho lásku a to ma veľmi bolí. Preto som sa rozhodla pre Neho a Jeho lásku. Zároveň ma to učí byť vernou aj môjmu budúcemu manželovi. Byť mu verná už teraz.  

Každá žena má podľa mňa iných menej divokých milencov. Z môjho života a života iných žien zatiaľ poznám týchto: závislosť na ľuďoch a ich názoroch, naši priatelia a partneri, masturbácia, pornografia, romantické knihy, romantické filmy, telenovely,... K všetkým týmto veciam si často chodíme napĺňať nádoby lásky. A Boh zatiaľ na nás čaká a my tam nie sme. Jeho srdce je zranené.  

Prosím Ťa, toto čo píšem nemá slúžiť na Tvoje obvinenie. Je to len vec, ktorou teraz veľmi žijem a vnímam, že je veľmi dôležitá.

Je kľúčové pre život každej ženy, aby prestala hľadať lásku u menej divokých milencov, ale prišla k prameňu Lásky. Je kľúčové učiť sa byť Bohu verná. Je kľúčové identifikovať svojich menej divokých milencov a opúšťať ich. Je kľúčové vrátiť sa k Bohu. Je kľúčové vrátiť sa do Jeho náručia.

Toto má Boh vysnívané pre každú ženu. Pre Teba. Toto Ti zo srdca želám a prajem. Byť s Ním a byť Mu verná.  

Lenka – princezná svetla.