Blog

« Späť

Hlas proroka

V knihe, ktorú napísal dávny prorok Izaiáš, oznámil Boh, že pošle svojho Syna na zem, no najprv príde zvláštny posol a pripraví svet na jeho príchod. Tento posol bude žiť na vyprahnutej púšti, oznamoval prorok, a bude hlásať, že každý musí zmeniť svoj život a pripraviť sa na Pánov príchod.

Týmto poslom bol Ján Krstiteľ. Býval na púšti a pozýval ľudí, aby sa dali pokrstiť a takto dali najavo, že sa odvracajú od svojich hriechov a túžia, aby im Boh odpustil.. Tu sú niektoré z jeho slov: „Po mne prichádza mocnejší, ako som ja. Ja nie som hoden ani zohnúť sa a rozviazať mu remienok na obuvi. Ja som vás krstil vodou, ale on vás bude krstiť Duchom Svätým." Mk 1,7-8

Aj keď Jána Krstiteľa považujeme za jedného z najväčších prorokov, Ježiš Kristus, Mesiáš je oveľa väčší. Ján upozorňoval na to, akým bezvýznamným je v porovnaní s tým, ktorý príde. Dokonca sa necítil ani hoden rozviazať mu remienok na obuvi. Čo Ján začal, to Ježiš dokončil. Jánov krst vodou pripravil človeka na prijatie Kristovho posolstva. To bol začiatok duchovnej obnovy. Keď však Ježiš pokrstí Duchom Svätým, celý človek bude premenený jeho mocou. Tento krst je dovŕšením jeho diela.

Darujme Bohu svoj čas. Ľudský život je krátky. Ľahko sa môže stať, že sa nestihneme pripraviť na stretnutie s Ním. Ak chceš, odovzdaj mu všetko čo si, čo máš a môžeš sa modliť so mnou: „Ježišu Kriste, verím, že si Boží Syn a že si prišiel na svet aj kvôli mne. Odovzdávam ti svoj život a prosím, daruj mi svojho Ducha Svätého. Túžim byť navždy posvätený a premenený tvojím Duchom. Amen.

Prajem vám požehnané dni.