Blogy

« Späť

Rok viery

Rok viery

Pápež Benedikt XVI. vyhlásil Rok viery. Necelé dva týždne zostávajú do jeho otvorenia. Jeho pozvanie k viere v Boha je pozvaním pre každého osobne, pre všetky rodiny, farnosti, spoločenstvá, pre celý svet.

Rok viery bol vyhlásený na 11.10.2012 - 11.10.2013 apoštolským listom Pápeža Benedikta motu proprio Porta Fidei. Pápež v apoštolskom liste pozýva každého kresťana k obnove viery a živého spoločenstva s Bohom a medzi sebou navzájom. Apoštolský list Benedikta XVI. je plný radostnej nádeje a túžby obnovou viery ohlasovať Krista a pozýva k nej všetkých ľudí.

S láskou a s radosťou pripomína znovuobjavenie viery, zároveň zdôrazňuje radosť a nové nadšenie zo stretnutia s Kristom vo viere.

V úplnom znení je na stránke:

http://www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-vyhlasenia/p/dokumenty-papezov/c/motu-proprio-porta-fidei-benedikt-xvi

Pápežove slová sú plné lásky a nádeje pre znovuobjavenie a obnovu viery. Pozýva nás k obnove viery individuálne, kolektívne, vnútorne i navonok, úprimne a v pokore. Pozýva nás k oživeniu, očisteniu a upevneniu viery, aby sa mohla stať novým svedectvom v nových časoch pre Cirkev a pre svet.

Osobná obnova viery  jednotlivca posilňuje osobné svedectvo, ktoré je opäť posilou pre svedectvá rodín, spoločenstiev a farností. Od jednotlivých farností sa šíri obnova viery na celé cirkevné spoločenstvo na úrovni krajov, z krajov na úroveň štátu, podobne i v iných štátoch a tak na celý svet.

Želám sebe i vám všetkým na portáli Moja komunita, aby bol pre nás Rok viery novým podnetom k obnove, k upevneniu a raste vo viere i vo  svedectve o Kristovi. Pápežov apoštolský list Porta Fidei môže byť pre nás podnetom a materiálom na meditáciu a pomôckou pri obnove viery na úrovni osobnej, vo vzťahoch, v rodinách, v jednotlivých farnostiach a vo všetkých spoločenstvách. Želám nám všetkým, aby sa z nás mohla skutočne šíriť vôňa Kristovej Lásky a aby sme sa mohli stať posolstvom a svedectvom  viery osobne, v rodinách a spoločenstvách, pre náš kraj, pre celé Slovensko i pre celý svet! Želám nám všetkým aby sme boli na radosť a na slávu Bohu a ľuďom, aby sme boli živým svedectvom i posolstvom viery v jedného Boha v slovách i v skutkoch. Zo srdca si želám - a želám nám všetkým - aby sme sa obnovovali a spájali vo viere, v nádeji a láske, aby sme sa spájali v chválach i modlitbách, aby sme tvorili skutočné Kistovo spoločenstvo!

Nech nás žehná Pán!

Príď Duchu svätý a posväť nás! Príď Duch svätý, obnov nás! Príď Duch svätý a zjednoť nás! Amen!

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Milá Majka! Rok viery nech nám otvorí cestu srdca pre vnímanie Božie, lásku k Bohu i ku sebe navzájom...
Duchu Svätý, daj nám živú vieru! Amen.
Odoslané 2.10.2012 19:31.