Blogy

« Späť

Zdravas Mária

Zdravas Mária

Buď pozdravená, Mária! Matka môjho Pána. Pán je s Tebou. Ty si požehnaná medzi ženami.

 

Pozdravujem Ťa, Mária, moja nebeská Matka, Matka Ježišova.

Ďakujem za Tvoje FIAT - staň sa!

Ďakujem za tvoju rýdzu čistotu srdca, ktoré nepoznalo hriech.

Ďakujem za Tvoju pokoru, ktorá sa páči Bohu a ktorá očisťuje srdce človeka!

Ďakujem za Tvoju odvahu. Mladučká vekom, silná a mocná v odvahe a rozhodvaní.

Ty mi ukazuješ, ako hľadať vôľu Božiu. Načúvaním, v hĺbke srdca, ktoré je zamerané na Boha. Ty  mi ponúkaš pomoc, aby som sa netrápila sama v mojej úbohosti. Áno, Ty mi vyprosuješ svetlo  Ducha svätého, bez ktorého nemôžem spoznať, čo je vôľa Božia. Ty, Mária, nevesta Ducha svätého, najčistejšia pokorná a svätá. Ty mocná Panna, stávaš sa Matkou Vykupiteľa. Požehnaná si, Mária! Teba si Boh vyvolil, aby si sa stala matkou Pána! Teba nám Ježiš dal za matku, lebo vedel, aký je človek bez matky.

Ďakujem Mária! Ďakujem, Mamička!

Mária, Ty si stále plná milostí a dávaš ich každému, kto túži po Bohu. Ty si naveky zjednotená s Tvojim Synom a robíš to, čo je vôľa Božia aj dnes, tu, teraz. Ty si našou orodovnicou u Boha. Ty si bola človek, žena ako ja, ako iné ženy. Ty ochraňuješ matky, ty si sa stala matkou. Ty ochraňuješ panny, Ty si panna. Ty ochraňuješ rodiny, ty si mala s Jozefom najkrajšiu a svätú rodinu. Poznala si biedu a nepochopenie. Matka, ďakujem za Tvoju pomoc a oporu! Ty si matkou kňazov, si matkou Veľkňaza! Chráň našich kňazov! Chráň našu Cirkev a nášho pápeža Benedikta XVI.,  verného a pokorného služobníka Božieho.

Matka Slova, pomôž nám žiť zo Slova, ktoré sa stane telom, zakaždým, keď povieme FIAT! Chcem s Tebou hovoriť Áno, Pane! Požehnaná medzi ženami, ďakujem za Tvoju pomoc, Mamička!

Tvoje príhovory za nás sa nekončia, trvajú až do konca vekov. Ty nás miluješ, Tvoje deti, pre ktoré prišiel na svet Syn a nechceš, aby sa čo len jedno z nich stratilo na tejto pozemskej ceste. Ty poznáš nástrahy, ktorým sme vystavení. Ty vidíš, ako sme ponorení do sveta, do seba, ako nám je ťažké, počuť hlas Boží. Pomôž, Kráľovná neba! Po pozdrave Alžbety sa zachvelo dieťa Ján v jej lone. Len Tvoja prítomnosť s Ježišom pod srdcom mala úžasnú moc!

Mária, viem, že Ty nás privedieš k Ježišovi,  ďakujem Ti, Mamička! Amen!

***

Apoštoli žili v jej prítomnosti. Apoštoli ju ako prví dostali za matku. Milovali ju a ctili. Matka Božia bola vždy tam, kde boli apoštoli, tam, kde boli jej deti. Cirkev bola vždy pod jej ochranou. Pápeži oddávna zasväcovali Cirkev pod jej ochranu a vyzývali ľud k úcte a k modlitbám k tejto najsvätejšej Panne a Matke, ktorú si uctievame podnes. Ľudia stavali chrámy na jej oslavu a ako  vďaku za pomoc. Svätí boli vedení a ochraňovaní Matkou Pána, milovali ju a ctili si ju. Ján Pavol II. zasvätil mládež, kňazov, rodiny, a aj Slovensko pod ochranu tejto mocnej ženy. Benedikt XVI. je jej veľkým ctiteľom.

Matka, ktorá  nosila pod srdcom Syna Božieho, robila všetko pre tohto sväté a Božie dieťa. Neustále velebila Boha a plnila jeho vôľu. Boh jej zveril Syna. Syn urobí všetko pre svoju matku. Mária je s nami až do konca čias, aby nám pomáhala, ako pomáhala apoštolom a božiemu ľudu v minulosti, robí tak aj dnes. Obracajme sa k nej s dôverou. Nikdy nikoho neodmietla, kto ju o pomoc žiadal.

Zdravas Mária!