Blogy

« Späť

Nebojte sa!

Nebojte sa!

Koľkokrát sa v Písme svätom vyskytuje povzbudenie, aby sme sa nebáli! Je to dôvodom k posilneniu nádeje, je to dôvodom k radosti. Nemusím sa báť nepochopenia, ani mojich ľudských zlyhaní a slabostí. Mojou silou je Pán, nemusím sa báť!

 

Život človeka prechádza mnohými úskaliami a nemálo zmenami. Dôležité je len jedno: nestratiť z pohľadu Ježiša.

Ježiš nám hovorí: "Nebojte sa!" To platí aj dnes, keď sa niekedy môže zdať, ako keby sa vštko menilo viac, než je dobré. Práve dnes dostávajú tieto slová silný význam a stávajú sa mne osobne veľkou oporou pre moju nádej, ktorú mám v Bohu.

Naučila som sa to, čo potrebujem k životu, aj keď učiť sa treba stálesmiley,

Naučila som sa, čo je potrebné, aby som nestratila vieru, lásku a nádej.

Naučila som sa, že ak nestratím z pohľadu Ježiša, nemusím sa báť.

Nemusím sa báť zmien, ktoré teraz doslova lietajú ako keby sme chceli prevrátiť všetko naruby, čo naši predkovia uznali za dobré a osvedčené. Nemusím sa báť ani kritiky ľudí, lebo sú takí, ako ja! Sme ľudská rodina, patríme Bohu, či si to priznáme, či to uznáme, alebo nie. A jeden učí druhého, jeden kritikou, iný láskou. Vidím v tom nádej aj pre budúcnosť, ktorá vyzerá tak neistá z nášho ľudského pohľadu. Lebo kto chce, toho vedie Boh a dá mu, čo potrebuje k životu, ako to robil vždy. A nie len to. Dá aj navyše, štedro, mieru plnú a natlačenú, ak človek odhalí a prijme jeho dary.

Nie človek rozhoduje, aj keby to niekedy tak mohlo vyzerať.

Všetko je v rukách Boha. Aj ja. Aj iní. Aj svet. Lebo všetko vyšlo z jeho rúk a stalo sa z jeho Slova.

To je dôvod k nádeji a k radosti!

Nie som tu opustená a sama, aj keby to niekedy tak mohlo vyzerať. Veď vidíme len čiastočne, ako hovorí apoštol Pavol. Mnohé je ukryté pred našim pohľadom a je tu aj tajomstvo viery.

Mám okolo seba ľudí, ktorí čakajú na spoločenstvo v pravom slova zmysle. Chcem im ho ukázať. Chcem im ho darovať. Tam, kde som. Doma, v práci, pri stretnutiach. Môžem im prinášať Krista, aj keby som neprehovorila slovami Písma. Stačí ich milovať. To je všetko. Tak, ako to robil Ježiš. Nevyčítať, pomôcť, poslúžiť, ísť spoločne kus cesty životom, spolu sa radovať a spolu plakať pri stretnutí kríža, po páde spolu vstať a ísť ďalej, lebo je s nami Pán. Ježiš nám nehovoril zbytočne, že  život s Ním je jednoduchý. Že jeho bremeno nie je ťažké. Tieto slová majú naplnenie a silu významu. S Ježišom nie je život ťažký, nie je bez významu, a nie je neznesiteľný, ani keď prichádzajú skúšky, pády, choroby a rôzne problémy. Lebo ak je s nami On, ak skutočne veríme jeho slovám, dostaneme pomoc a nádej stále znova. Dostaneme aj odpustenie, ak sme aj padli, dostaneme silu k povstaniu zo zeme, k rastu a k obráteniu sa k Nemu, ak to len budeme chcieť! Pošle nám aj človeka, ktorý podá ruku a pomôže vstať. A naopak, pošle aj nás, aby sme pomohli bratovi vstať, nech by bol žobrákom alebo kňazom, aby sme mu dali novú nádej a lásku Kristovu, lebo v nej žijeme, hýbeme sa a sme. Nosíme v sebe Krista, ktorý niesie a dvíha nás, a je to Kristus, ktorý  cez nás nesie iných, ak zoslabli a potrebujú novú silu. Posiela nás!

Ježiš nám sľúbil, že nás nikdy neopustí! Ježiš je vždy  s nami, Ježiš bude a zostane s nami!

To je skutočne dôvod k radosti pre kresťana, pre spoločenstvo veriacich v Krista a aj pre celý svet!

To je radostná správa!

heart

Ďakujem Bohu za túto perlu, ktorú mi dal nájsť na mojom poli duše, v jeho rodine veriacej a putujúcej Cirkvi!

Ďakujem za Ježiša, za Ducha svätého, Radcu a povzbuditeľa, ktorého dnes tak veľmi potrebuje celý svet!

Ďakujem za dar viery v Boha, ďakujem za dar nádeje a za dar lásky!

Ďakujem za našu Cirkev, ktorá nás vedie k Bohu a za všetky jej dary a poklady, ktoré spravuje a uchováva pred červom času a pred Duchom svätým neosvietených názorov novodobej mienky človeka! Ďakujem za krásu liturgie, ďakujem za jej bohatstvo!

Ďakujem za kríž, ktorý ma učí, ako môžem prejsť ťažkosťami a skúškami bez toho, aby som stratila vieru, nádej a lásku! Bez toho, aby som stratila Krista z môjho pohľadu!

Ďakujem za bratov a sestry vo viere, ďakujem aj za tých, ktorí ešte vierulen hľadajú, ďakujem za spoločenstvo viery,  lásky a nádeje, ktorým je pre mňa Cirkev!

Ďakujem za statočných kňazov, ktorí čelia mnohým zmenám, kritike a tlaku svetského myslenia! Ďakujem za tých kňazov, ktorí cirkev budujú a sú pre nás oporou!

Ďakujem za všetkých kňazov, prosím za všetkých kňazov Boha, a Matku Máriu, aby ich chránili a aby ich viedol Boží Duch!

Ďakujem za mladých, ktorí otvárajú srdcia Bohu a sú ochotní ísť s ním!

Ďakujem za rodiny, ktoré sa neboja vyzerať  "konzervatívne" - mať viac detí, veriť Bohu a dávať svedectvo životom vo viere, v nádeji, v láske, ktorí vedia ukázať deťom krásu kňazstva a služby Bohu zasväteného života, a ktorí dokážu  šíriť radosť vzájomnej lásky a žiť z odpustenia a dajú aj svoje dieťa do služby Pánovi, ak si ho povolá!

Ďakujem za každého jedného človeka, lebo viem, že je mojim bratom, sestrou, a je spolu so mnou na ceste k Pánovi!

Ďakujem za to, že smiem ísť s Ježišom, že smiem prichádzať k nemu hocikedy, že je tu stále, kedykoľvek by som s ním chcela hovoriť!

Ď A K U J E M   Tebe Pane, môj Boh a môj Pán, moja nádej, moja láska a moje všetko!!!

heart

Kto nás odlúči od lásky  Kristovej?

Ani život, ani smrť, ani svet, ani jeho mocnosti,

ani kritika ľudí, ktorí sú  bez lásky, a len hľadajú, ako ničiť a škodiť inému,

ani bolesti tela alebo srdca ani smútok, ani pády ani hriech,

ani ľudia, ktorí nemilujú a nám škodia,

ani nič pod slnkom nás nemôže odlúčiť od lásky Kristovej!

Lebo Kristus je Pán, On premohol každý hriech, každú slabosť a zlobu,

Kristus obráti náš smútok na radosť, akonáhle sa pozrieme na Neho,

On nám priniesol odpustenie a milosrdenstvo, život.

On zvíťazil nad strachom, zvíťazil nad smrťou,

Ježiš je Chlieb života a prameň živej vody,

Ježiš má moc nad všetkým a má kľúče od nebeského kráľovstva!

Aleluja!

heartMK

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Odoslané 10.2.2013 2:24.
Rim 8,35.39 Kto nás odlúči od Kristovej lásky? Azda súženie úzkosť alebo prenasledovanie, hlad alebo nahota, nebezpečenstvo alebo meč? ani výška, ani hĺbka, ani nijaké iné stvorenie nás nebude môcť odlúčiť od Božej lásky, ktorá je v Kristovi Ježišovi, našom Pánovi.
Odoslané 10.2.2013 2:27.
Ďakujememoticon Vedela som, že mi niekto pomôže doplniť súradniceemoticon Ďakujem Anička!
Odoslané 10.2.2013 13:10 ako reakcia na Anna Václavová.