Blogy

« Späť

Byť Evanjeliom

Byť Evanjeliom

Máme možnosť stať sa Evanjeliom.

 

Mnohí ľudia Evanjelium nečítajú. Nemajú čas, majú veľa práce, majú starosti so životom.

Veľa ľudí Evanjelium ešte stále nepozná, nepočuli o ňom nikoho hovoriť,

Iným Evanjelium nič nehovorí. Nepočuli, aby  o Evanjeliu niekto hovoril tak, aby si pod tým niečo konkrétne vedeli predstaviť, Pre takých ľudí je Evanjelium iba starodávna nezaujímavá kniha.

Mnohým ľuďom je Evanjelium postrachom, lebo s v ňom hovoria "čudné veci", ktorým nerozumejú. "Strácať" majetok, bohatstvo miesto "získať" si majetok a mať sa dobre, zriekať sa seba, miesto dostať sa na vrchol kariéry, alebo milovať nepriateľa a podobné veci.

+++

Čítam Evanjelium, sú mi známe mnohé state, tiež ho nepoznám. Poznávam ho stále odznova.  Žijem s ním, žijem z neho. Rada by som z neho darovala iným. Potrebujem zanechať seba. Opustiť vlastné myšlienky, predstavy o tom, komu, ako a kedy by som najlepšie hovorila o ŇOM. Musím nechať konať Boha. Vtedy ho môžu iní uvidieť, môžu uvidieť môjho - nášho úžasného Boha z Evanjelia.

+

Nie slová, život sa má stať Evanjeliom. Odteraz, každý deň znova. Túžim po tom, aby iní z môjho života - zo slov, z činov, z práce, zo stretnutí spoznali nášho milujúceho, úžasného Boha.

"Skutočný apoštolát neznamená hovoriť, ale byť."  sestra Jenovéva Gallois

Skutočný život z evanjelia znamená myslieť, hovoriť a konať a tak, ako to robil Ježiš.

 

 

Podľa: "Ale ja vám hovorím" od Alessandro Pronzato