Blogy

« Späť

Viera a jej zrenie

Viera a jej zrenie

Našla som dobrý článoček na tému viera a jej rast.

Vieru sme dostali do daru. Musíme ju živiť a starať sa o ňu, aby sa stala zrelou a mocnou.

Zrelá viera má tisíc otázok a jednu istotu

Viera je veľké bohatstvo. Hoci pre neveriacich sú veriaci ľudia často predmetom výsmechu, opak je pravda: človek bez viery je ako človek s hendikepom. Čosi dôležité, určitá schopnosť alebo zručnosť, mu v živote chýba. Človek bez viery nemá horizont nekonečna, ktorý dáva zmysel mnohým na pohľad nezmyselným veciam v našom živote. Niektorí ľudia si myslia, že viera nás oberá o radosti života, alebo že nám bráni život a jeho dary naplno vychutnávať. To však tiež nie je tak. Ktosi sa vyjadril, že veriaci a neveriaci kráčajú životom ruka v ruke po tej istej ceste. Ibaže vo chvíli, keď neveriaci vyhlási: „Ja som už došiel!“, veriaci mu na to povie: „Ja ešte pokračujem ďalej!“ Životom kráčali spolu, vychutnávali ho rovnako, no pre jedného, aspoň čo sa týka jeho presvedčenia, sa život končí, zatiaľ čo u druhého sa nekončí nikdy.

Prečítajte si viac na: http://www.scmluxembourg.lu/zrela-viera-ma-tisic-otazok-a-jednu-istotu/

Článok opisuje skutočné hodnotný pohľad na vieru a jej zrenie. Potrebujeme sa stať zrelými kresťanmi, máme vedieť, ako môže zrieť viera. Nie je to automatika a nedozreje len tak bez nás.

smiley

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Myslím, že rásť vo viere nevyhnutne potrebuje aj zmenu konania v súlade s tým, čomu sme uverili. Učíme sa modliť a konať v súlade s tým, čomu veríme. Ak verím, že Boh je ten, ktorý rozdáva choroby, aby nás niečomu naučil, asi sa nebudem modliť za uzdravenie. Ak však viem, že Ježiš uzdravil všetkých chorých, čo k nemu prišli, a Písmo o ňom v liste Hebrejom hovorí, že je dokonalým obrazom Otca a robí iba to, čo robí aj Otec, nebudem váhať ani raz a nikdy nepoviem, že Boh dal chorobu.

Pod životom v súlade s vierou teraz nemám na mysli snahu nehrešiť a zvyšovať svoju morálku, ani snahu držať sa nejakých pravidiel.
Mám na mysli prijatie autority, prijatie dedičstva, ktoré sme dostali v Kristovi, žitie v Kráľovstve, ako povedal Ježiš:
"Tých, čo uveria, budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať zlých duchov, budú hovoriť novými jazykmi,hady budú brať do rúk a ak niečo smrtonosné vypijú, neuškodí im; na chorých budú vkladať ruky a tí ozdravejú." Marek 16, 18

Čakám na dni, kedy naša viera dozreje až sem a ľudia budú môcť uveriť evanjeliu dosvedčenému mocou aj v našej krajine. Teším sa na ľudí, o ktorých začnú platiť tieto Ježišove slová, lebo podľa toho sa spozná, že naozaj uverili a ich viera dozrela.
Odoslané 12.4.2013 18:45.
Tá veta sa mi veľmi páči, že: << Ibaže vo chvíli, keď neveriaci vyhlási: „Ja som už došiel!“, veriaci mu na to povie: „Ja ešte pokračujem ďalej!“ >>. Amen. Nech je tak. Agnostici, ateisti a mnohí im podobní nám neustále hovoria, že náš život je fádny, nudný... ale to vôbec nie je pravda. V skutočnosti sa môžeme zabávať a tešiť zo života rovnako ako oni, dokonca viac. Oni veria tomu, že sa narodia, doštudujú, nájdu si prácu, vychovajú svoje deti, vnúčatá a nastane smrť. My máme niečo viac. Narodíme sa, začneme rásť, študujeme, vychováme svoje deti, vnúčatá a tiež zomrieme, no v tom všetkom máme Ježiša Krista a po tom všetko máme vzkriesenie a večný život. my sme oveľa šťastnejší ako oni, pretože sme prešli zo smrti do života. A to len vďaka Pánovi.
Odoslané 12.4.2013 19:33.
Dal by som ti aj viacej likov, ale dá sa dať len jeden emoticon
Odoslané 12.4.2013 19:34 ako reakcia na Janka Guričanová.