Blogy

« Späť

Falošní "proroci"

Falošní

Je ich ako piesku... Akých prorokov počúvame my?

Boh ma vždy znova fascinuje jeho odhaľovaním pravdy.

Čítam rada SZ, voľakedy v dávnej minulosti sa hovorilo, že dnes nemá čo povedať, mnohí mu ani dnes nerozumejú. Mňa pritiahol svojimi krásne opísanými ríbehmi, ktoré sú ako náš život. Boje (v SZ brutálne opísané) sa mi dnes nezdajú vôbec hrozné. Zotnúť niekomu hlavu bolo isto menej bolestné (!) než trápiť čoveka súčasnosti a zničiť ho doslova od jeho podstaty počas 8- 15 rokov života...., kým nie je tak ďaleko, že ukončí sám svoj život... Tu nevidno ani krv, ani brutalitu... A je na dennom poriadku. Alebo nanútiť človeku toľké "vedomosti" - že mu z toho doslova straší hrozba kadejakých ochorení a problémov. O "ukrytom krvavom násilí" nebudem hovoriť...

 

Čo alebo kto sú falošní proroci?

Denne ich stretáme, sú všade. Vôbec nezistíme (možno neskôr alebo vôbec nie), čo nám práve dali do vienka. Sú pekne upravení ľudia, ktorí vám servírujú pekne "urobené" správy. Nie len o počasí.

Čitala som z knihy proroka Ezechiela a v tých dňoch nás umárali horúčavy, teploty vonku dosahovali do 39 stupňov a aj mne tiekol pot z čela po celý deň. Správy nepozerám, môj manžel áno a tak troška niečo začujem, zhliadnem bokom oka. Počas  správ o počasí mi padlo do oka, ako teploty doslova nafukujú (žiadostivoť po senzácii) a aj farebne patrične zdôraznené (tmavočervené farby! na mape krajov) a opakujú tú istú správu mnohokrát počas istého časového úseku... ( kedy už nie je aktuálna) a ak niekto (pôsobí to na každého!) zopár krát počuje tieto "predpovede počasia", ukladá do svojej pamäte (hlboko v srdci a v mysli) doslova hrozby toho, ako bude horúco... ( v zime zima, aké mrazy...) Potom počujeme zopár správ o ľuďoch, ktorí "vďaka horúčavám" zomreli a je to. Máme v podvedomí "horúco" a "smrť z tepla". Napadla ma stať SZ, kde sa Mojžišovi objavil pred stanom hosť...Boh, v horúčave toho dňa. Mojžiš sedel pred stanom, ako hosťa uvideel, hneď vstal, hovoril s ním a obslúžil ho pokrmom a nápojom, na prípravu ktorého potreboval viac času, ako my dnes. Nikde sa nespomína, že by "bol ubitý z horúčavy", alebo "malátny v myslení", ako sme my dnes vďaka mnohému, čo na nás pôsobí a ani nevieme, čo to je! Isto to nie je iba teplo.

V mysli sa mi objavila myšlienka o falošných prorokoch a po kapitolke z Ezechiela som zistila, koľkých počúvame a pozeráme, a dokonca bez toho, aby sme vedeli že, pôsobia neskôr v nás... Moja maminka pozerá tých správ viac a povedala mi o tých správach pre zdravie, vypadol mi ten výraz, ktoré vám "povedia" komu ako čo z počasia škodí... (ľudia s vysokým tlakom krvi, s nízkym a pod.) Hneď som jej hovorila, aby také nepočúvala, lebo všetko, čo počúvame a pozeráme,  to na nás a v nás pôsobí... nie, že by sa nám "hneď akoby "priťažilo" (ale aj áno! lebo človek tak funguje, že potom "zrazu" má bolesti...kĺbov, hlavy...) ale namiesto Slova, alebo Ducha sv., ktorý nám cez deň má čo povedať, počujeme tých ľudí... nechcem ich kritizovať, je však dokázané, že komercia je skutočne všade. Napokon MY si VYBERÁME, čo vpustíme do srdca a do hlavy:o)

Na správach o počasí som zistila takú vec... Nie vždy príde to, čo predpovedá, tak, ako to predpovie:o) Vietor s jeho silou - O.K. ale nie u nás, nie tak, ako bolo povedané...INAK, napriek presným možnostiam meraní súčasnej  meteorológie... Horúco? O.K. ale inak, ako bolo povedané, lebo ako to osobne prežívam po tom, čo som iba pozrela stupne ráno a večer, nie som ovplyvnená tými "hrozbami", ktoré starostlivo spracujú pre správy, aby dostatočne "šokovali" ľudí. Rozhodla som sa pre tú jednoduchú verziu. Nikdy som nepozerala "správy pre zdravie", ktoré vynašli ľudia, aby iným sprostredkovali nové "poznatky" o "možných nepriaznivých účinkov" počasia - tlaková níž, tlaková výš a mnohé iné vplyvy prírody na telo človeka, ktoré na Slovensku pozerá takmer každý... (naša rodina:o)

Najnovšie - boje v Egypte. Neviem, ako sa môže niekto z ľudí "spoľahnúť" na informácie, že im nehrozí nebezpečenstvo na plážach, v hoteloch, keď k tomu, aby sa mohli vrátiť domov, musia použiť dopravu a letisko...  Kto (?!) dokáže odhadúť - v pravde - ktorým smerom sa môže šíriť zlo? Je tu aj etická a morálna otázka, ktorá sa týka tzv.spoločného hriechu človeka (účasť akýmkoľvek spôsobom na neprávosti): nakoľko sa chcem zdržiavať v štáte, kde zúri občianska vojna?!

 

Boh nám dal dar jednoduchosti, dar rozlišovania, život v prítomnosti a návrh, aby sme sa spoliehali úplne na Neho. Myslím to doslova:o) A počasie je ešte stále jeho vec.o) Netúžim a nepotrebujem "vedieť" viac, než jednoduché číslo na deň, bez komentárov a nafukovaní, bez úpravy a zavádzania, aj keď možno neúmyselného. Podobne iné "správy". V minulosti (70-te roky) sme počúvali rádio Slobodná európa, lebo tam hovorili pravdu..., dnes si vyberám, počúvam rádio Vatikán, rádio Horeb a čítam väčšinou na internete nejaké správy z denníka vlastného výberu. Mám správy, ktoré sú stručné a bez manipulovania, ukazujú mi skutočnosť, ktorá je aj tak dosť tvrdá, než aby potreovala ešte nafukovanie aby zvyšovala svoju zaujímavosť...

A naopak. Ak ma informácie NECHRÁNIA... nemôžem im veriť... Musím vždy skúmať vo vlastnom srdci.  V prítomnosti Boha, bez strachu a v pravde. Tak dostanem potrebné "informácie". Moje naj SPRÁVY mám v Písme... Absolútne aktuálne, pravdivé a osobné navyše. Boh ma osobne chráni od toho, čo by mne mohlo byť priveľa, alebo čo by mi mohlo akokoľvek uškodiť. Verte mi, som super informovaná o tom naajpotrebnejšom:o) A ak Boh chce, pošle mi doplnenie iných "aktualít" ak je to z jeho pohľadu pre mňa vhodné a potrebné.

+

PS: Za zle vyložené proroctvo v SZ nasledoval veľký trest... Bola to neposlušnoť Bohu, ktorá mala priame účinky. Dnes je tiež tak. Nuž nekrvavo - deje sa to všetko na úrovni ducha človeka... človek nemusí hneď "zomrieť", ale mŕtvy je duch človeka...  Nie je jedno, aké správy počúvame a pozeráme.

Záludnosť falošných prorokov je v tom, že by sme ich tak nedefinovali... Vyzerajú neškodne, ale veľmi škodia, sú pekní, upravení (ľudia a diela ľudí) a hlavne spracovaní... a také sú aj ich diela - správy v TV a rozhlase, správy na pracovisku, .... Vlastne, veriaci človek by ich mal rozpoznať na prvý pohľad!

Veľkou spoločnou súradnicou je polopravda... vyzerá, ako pravda a nie je ňou. Ešte jedno "znamienko" - ak je niečo veľmi komplikované, zaberie vám všetok čas a miesto a potrebuje stále viac..., aby sme dosiahli, získali alebo vedeli použiť pre život.

Boh je jednoduchosť - napriek tomu, že je plnosť, Boh-Pravda  je priamosť úmyslov a priamosť života. Nepotrebuje "viac" ani vecí ani ľudí pre uskutočnenie diela. Boh vyslovil jedno slovo a stvoril zem..., jedno Slovo, a spasil svet. Boh potrebuje vždy len jedno - Slovo,  jedného človeka, ktorý prijal Slovo (Mária) a ostatní bežia za Slovom, aj za  takým človekom, v ktorom žije Slovo = je prítomný Boh :o)

 

Nemusíme sa namáhať, F.P. hľadať alebo usilovne dešifrovať. Prezradia sa sami. Postačí, ak im už nedáme miesto, ktoré patrí Bohu. Budeme oveľa pokojnejší a aj zdravší, na to sa môžete spoľahnúť:o)

Žijeme vo svete a všetko nám slúži, my nie sme otrokmi ničoho. Bdejme, a rozlišujme, aby náš život bol "ľahkým bremenom", ako nám to hovorí Ježiš, aby sme boli uprostred tohto sveta neporušení (klamom) a mocní vo viere a v pravde na tele a na duši.

 

Želám nám odvahu a rozhodnosť, odhaľovať a odmietať v živote všetko, čo odhalíme ako nepravdu, kompromis.

V prvom rade Slovo Božie a ostatné, ako dá Boh :o) V jeho rukách sme a On sa stará. To stačí.

Tak, ako Boh viedol ľudí v SZ, v NZ vedie aj nás dnes. Som o tom presvedčená a viem, že s Ním sa nemusím báť!

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým