« Späť

P15 chystá unikát, naživo sa oň postará ATak

P15 chystá unikát, naživo sa oň postará ATak

Zúčastniť sa v lete na Národnom stretnutí mládeže P15 bude skutočným zážitkom. Potvrdzujú to neustále novinky, ktoré priebežne odhaľujú organizátori. Najnovšou z nich je fakt, že do programu viditeľne zasiahne aj obľúbené Tanečné divadlo ATak.

“Pre P15 pripravujeme tri krátke originálne choreografie, ktoré budú súčasťou programu v Aréne. Najväčšou bude dynamická tanečná verzia známej piesne Quo Vadis od poľského skladateľa Piotra Rubika, ktorou sa začne posledná časť nedeľného programu, tzv. poľský deň,” prezradil zakladateľ a tanečník ATaku Pavol Danko. ATak na scéne pôsobí už 17 rokov, počas ktorých jeho protagonisti vytvorili 20 pôvodných inscenácií s cieľom evanjelizovať. V Poprade nadviažu na vystúpenie počas R13, teda Národného stretnutia mládeže v Ružomberku.

 

“Sme tanečné divadlo, ktoré evanjelizuje takmer bez slov, teda najmä využitím pohybu, gesta, symbolu, hudby, farby,” približuje Danko činnosť ATaku. Iné to nebude ani na P15, pričom vystúpenie na energickú hudbu od populárneho skladateľa Rubika príde do atmosféry, keď sa Poprad bude intenzívne pozerať na blížiace sa Svetové dni mládeže v Krakove. Obľúbený ATak je zárukou kvalitného a atraktívneho programu a pre P15 sa v tomto duchu rozhodol pripraviť nové unikátne vystúpenia. Pri ich tvorbe bude čerpať z bohatých skúseností, keď sa počas pôsobenia tanečného divadla v 500 predstaveniach po celom Slovensku i v zahraničí vystriedalo 30 tanečníkov.

 

Tanečné divadlo ATak vzniklo v roku 1998 v bratislavskej Petržalke. Z nepovinného predmetu tanečnej výchovy, na ktorý sa prihlásilo 20 záujemcov, sa postupom času vytvorila skupina desiatich nadšencov. Na každý rok si pripravia nové predstavenie, s ktorým potom putujú po celom Slovensku. Aktuálne vystupujú v rámci turné s inscenáciou ShALOME.

www.igospel.sk