Blogy

« Späť

Dhaka: brutálny útok na katolíckych bratov.

Dhaka: brutálny útok na katolíckych bratov.

10.12.2015

Bangladéš – Dnes boli dvaja katolícki bratia vážne napadnutí v hlavnom meste Bangladéšu.

Pracovník banky Rajesh D 'Cruze, a zamestnanec privátnej spoločnosti Ranjan D' Cruze sú teraz ošetrovaní v nemocnici v Dhake a ich stav je veľmi vážny.

Nirmal Rozario, generálny sekretár bangladéšskej kresťanskej asociácie  (BCA) povedal pre Asia News: „Požadujeme okamžitý postup proti páchateľom“ Forma útoku ešte nie je úplne jasná, ale je nápadne podobná zavraždeniu frátra   Piera Parolariho, misionárskeho kňaza Pontifikálneho inštitútu pre zahraničné misie z predchádzajúcich týždňov dosiaľ neidentifikovanými zločincami.   Títo dvaja katolíci boli v Arjotpara, v oblasti Mohakhli, ktorá je preplnená ľuďmi, úradmi a obchodmi.

Podľa súčasných záznamov sa okolo obeda k nim priblížilo viac ako päť útočníkov a napadli ich nožmi a s puškami.

Niekoľkí kresťanskí predstavitelia po ich návšteve v nemocnici prehlásili, že ich zdravie je v kritickom stave, aby sme sa za nich modlili.

Sekretár BCA avizoval, že tento rok sa už stalo veľké množstvo útokov na kresťanov. Požadujú len spravodlivé potrestanie vinníkov a zabezpečenie spravodlivosti a bezpečnosti pre všetkých. V posledných týždňoch mnoho kresťanov dostalo listy s vyhrážkami smrti, s textom ako „sú vinní, lebo hlásia Evanjelium v Bangladéši a zakrátko budú zabití“

Podľa katolíckych zdrojov tieto situácie vznikajú z dôvodu boja medzi vedúcou stranou  a opozíciou zloženou z islamských radikálov. Krajina je momentálne vedená sekulárnou stranou s premiérom Sheikh Hasina

Asia News

Foto: flickr

http://www.asianews.it/news-en/Dhaka,-brutal-attack-on-Catholic-brothers-leaves-them-fighting-for-life-36112.html