Blogy

« Späť

Útok na kresťanov v živom vysielaní hinduistických radikálov

Útok na kresťanov v živom vysielaní hinduistických radikálov

8. septembra hinduistickí extrémisti a indické úrady uväznili vodcov zborov a ich rodiny po tom, ako hinduisti hrubo narušili bohoslužby, zbili jednotlivcov a udalosti vysielali naživo na Facebooku. Útočníci z mládežníckej militantnej skupiny Bajrang Dal viedli útok v dome v Domchanch v okrese Koderma v štáte Jharkhand.

Pastorovi Manohara Prasada Varnwalovovi sa vyhrážali a dočasne ho uzamkli na polícii. V to nedeľu ráno sa zhromaždilo okolo 40 kresťanov a približne 40 až 50 členov Bajrang Dalu preniklo do kostola. Manželka pastora Varnwala, Savita Devi, sa pokúsila zastaviť prvých pár útočníkov, ktorí slovne urážali zhromaždenie.

Keď sa usadil prach, Biblie ležali roztrhané alebo zhabané, cirkevné finančné príspevky boli zobraté a obetná nádoba bola preč. Netrvalo dlho a organizátor spoločenstva Yadav, ktorý snímal naživo na Facebooku, ukázal kresťanov, ktorí boli nútení opustiť svoj domový kostol a skončili na ulici.

V jeho videu možno Yadava vidieť ako  trápi ženy otázkami prečo sa zúčastnili bohoslužby. On  tvrdi, že kresťanstvo zničilo celý okres. Nakoniec dorazila polícia. Po príchode bol farár, jeho rodina a niekoľko členov donútených nastúpiť do policajného vozidla. Útočníci stáli hrdí a nezranení.

Živý prenos je ukončený Yadavovým posledným komentárom: „ Našou úlohou je oslobodiť túto oblasť od kresťanstva “.

Podľa pastora Varnwala ho polícia a radikáli prinútili podpísať dokument, v ktorom prehlasuje, že nebude kázať evanjelium alebo sa modliť. Polícia popiera tento vynútený podpis. Jeden policajt uviedol, že tím bol poslaný do kostola, keď dostali informáciu, že spoločenstvo  „propaguje kresťanstvo“. Pritom evanjelizácia a dobrovoľné konverzie sú v Indii legálne.

Útoku na kostol predchádzal útok na farára Varnwala a iného člena cirkvi, ktorý prebehol len sedem dní vopred. Členovia hinduistickej radikálnej skupiny ich obvinili z únosu detí, fyzicky napadli týchto dvoch mužov a potom ich obvinili z nútených konverzií, keďže sa u nich našli Biblie.

Prekladané z International Christian Concern

Foto: pexels