Blogy

« Späť

Muž zo Severnej Kórey spoznal Ježiša v Číne, vrátil sa do vlasti a doplatil na to

Muž zo Severnej Kórey spoznal Ježiša v Číne, vrátil sa do vlasti a doplatil na to

Muž unavený chudobou, hladom a nedostatkom v Severnej Kórey utiekol do Číny, aby našiel lepší život a tak nastúpil na nečakanú cestu s Bohom

"Po 46 rokoch neustáleho utrpenia som sa vydal do Číny," povedal Seo-jun * organizácii Cornerstone Ministries. "Stretol som tam jedného Kórejčana a on mi hovoril o Bohu."

Kresťan dal Seo-junovi Bibliu, on ju začal čítať. „Moja zvedavosť veľmi narástla, keď som uvidel túto knihu, pretože počas života v Severnej Kórey som nikdy túto knihu nevidel. Nepoznal som človeka, ktorý by mal Bibliu a nepočul som nijaký biblický odkaz vo svojom doterajšom živote, “povedal.

Sila Slova a Ducha sa dotkla jeho srdca a Seo-jun sa „znovu narodil“.

Keď sa vrátil do Severnej Kórey, prepašoval tam aj svoju novú Bibliu a tajne si ju čítaval, keď si myslel, že ho nikto nepozoruje.

Ale potom prišla katastrofa. Niekto ho spozoroval s Bibliou a tak bol zatknutý. " Bez súdneho procesu som bol poslaný do koncentračného tábora," uviedol.

V tábore ho dôstojníci vypočúvali kvôli Biblii. „Ako si získal svoju Bibliu?“ Vyštekli na neho. "Kto ti to dal a koľko si z nej čítal?"

Po týždňoch intenzívnych výsluchov ho strážcovia umiestnili do malej cely, do ktorej sa mohol človek sotva stlačiť. "Nemohol som si ani vystrieť nohy," spomína. "Nebolo tam žiadne svetlo, ťažko som mohol dýchať kvôli hroznému zápachu latríny pri miestnosti."

Prečo takto trpím? rozmýšľal. Prečo som tak prenasledovaný? Okrem čítania Biblie som neurobil nič ...

 V drsných podmienkach s malým množstvom jedla jeho telo chradlo. "Moje telo stratilo všetok svoj tuk a bol som iba kosť a koža." Bol výrazne podvyživený.

Jedného dňa začal potichu spievať Pánovi. „Lebo tak Boh miluje svet, že dal svojho jediného Syna. Kto v neho verí, nezahynie, ale bude mať večný život.“

Duch Svätý mu pomáhal. Okamžite pocítil pokoj vo svojom srdci a jeho bolesti sa rozplynuli. Boh osviežil jeho dušu tak, že mohol naďalej znášať svoje utrpenie.

„Veď Ježiš pocítil hroznú bolesť mojich hriechov, keď trpel na kríži“ , pomyslel si.

Po 15 rokoch života v tábore bol Seo-jun prepustený. Vrátil sa do svojho rodného mesta, ale svoju rodinu nenašiel. Jednoducho zmizli. Ľudia v meste ho odmietli prijať kvôli jeho uväzneniu.

"Jediné, čo som mohol urobiť, bolo utiecť do Číny, aby som našiel prácu," uviedol. Po príchode tam bol sklamaný, pretože pre nelegálnych prisťahovalcov zo Severnej Kórei bolo málo pracovných miest.

Seo-jun sa stretol s kresťanským misionárom a začal s ním študovať Bibliu. Misionár mu zabezpečil potravu a staral sa o neho, keď spolu študovali.

Jedného dňa v roku 2016 pocítil Božie vnuknutie: Choďte ku všetkým národom. Urobte z nich svojich učeníkov a krstite ich v mene Otca a Syna a Ducha Svätého. Naučte ich prijímať všetko, čo som vám prikázal. A ja budem s vami vždy, až do konca vekov.

"Potom som našiel tú pasáž v Písme," spomenul si. Zahŕňa pojem všetky národy aj  Severnú Kóreu? premýšľal . Zatočila sa mu z toho hlava...

Po ďalšom štúdiu Božieho slova si Seo-jun uvedomil, že je povolaný slúžiť Bohu ako misionár vo svojej domovine. "Vraciam sa do Severnej Kórey, aby som priviedol tie stratené duše k Ježišovi," povedal svojmu priateľovi.

Krátko nato sa Seo-jun odišiel so svojou Bibliou do Severnej Kórey. Modlite sa, aby ho Boh podporoval, keď zdieľa Evanjelium v ​​jednom z najťažšie skúšaných národov na Zemi. Odvtedy sme však o ňom nepočuli.

* meno zmenené kvôli bezpečnostným dôvodom

Preklad z God reports

Foto: Michal Bašo