Blogy

« Späť

Šesť indických kresťaniek je zatknutých na narodeninovej oslave a obvinených z vynútených konverzií

Šesť indických kresťaniek je zatknutých na narodeninovej oslave a obvinených z vynútených konverzií

Prosím, modlite sa za šesť kresťanských žien, ktoré hinduistická extrémistická skupina obvinila z násilného konvertovania iných. Ich právnik sa domnieva, že im bola zamietnutá kaucia kvôli politickému tlaku

Šesť kresťaniek z Azamgarhu v štáte Uttarpradéš v Indii bolo zatknutých po tom, čo ich obvinili z vykonávania vynútených konverzií. Kresťania sú čoraz častejšie obťažovaní a sú terčom útokov na základe zákonov proti konverzii, často s falošnými obvineniami. 

Ženy boli zatknuté 30. júla počas narodeninovej oslavy, na ktorej sa zúčastnilo približne 100 ďalších kresťanov. 

15 členov miestnej hinduistickej extrémistickej skupiny Vishwa Hindu Parishad (VHP) reagovalo drsne na také veľké zhromaždenie kresťanov. Vtrhli na večierok a začali si nahrávať hostí, brali im Biblie a spevníky a obviňovali ich z násilného obracania ľudí. Potom išli na miestnu policajnú stanicu, aby podali sťažnosť na veriacich, pričom použili Bibliu a kresťanskú literatúru, ktorú vzali ako dôkaz svojich obvinení. 

Polícia potom zatkla šesť žien, z ktorých väčšina pochádza z veľmi chudobných pomerov.  

Právnik sa domnieva, že ženám bola zamietnutá kaucia kvôli „politickému tlaku“ 

Munish Chandra, právnik zastupujúci ženy, pre The Wire povedal: „Realitou je, že ľudia sú terčom pravicových fanatických organizácií podporovaných vládou, aby získali popularitu alebo získali politický prospech.

„Ženy boli u seba doma a oslavovali narodeniny,“ pokračuje Chandra. „Keď sa modlili, príslušníci VHP podali na ženy sťažnosť. Na stanicu ich odviezli o 14.hod; v policajnom denníku však uvádza, že ženy boli prijaté o 18. hodine. Pokúšali sme sa o ich kauciu; nižší súd však nemal právomoc dať ženám kauciu. Máme pocit, že kvôli politickému tlaku ženy nedostali možnosť vykúpenia sa.  

„Jedna zo žien je zdravotne postihnutá, syn jednej ženy je inak postihnutý a zvyšok ich rodín nesmierne trpí, keďže sú všetci závislí na ženách,“ dodal. 

Stále viac kresťanov je obťažovaných zákonmi proti konverzii 

Stále viac indických kresťanov sa stáva terčom prenasledovania prostredníctvom zákonov proti konverzii, ktoré sú teraz schválené v jedenástich štátoch – a tento počet sa pravdepodobne zvýši. Zákony sú údajne na to, aby chránili hinduistov pred vynúteným obrátením, ale stále viac a viac kresťanov je obviňovaných z násilného konvertovania iných – aj keď neexistujú dôkazy.  

Hnacou silou za tým je hindutva, ideológia, ktorá nepokladá indických kresťanov a iné náboženské menšiny za pravých Indov, pretože majú oddanosť niekomu, kto je údajne mimo Indie, a tvrdí, že krajina by sa mala očistiť od ich prítomnosti. 

Prosím, modlite sa za týchto šesť žien a ich rodiny, aby boli rýchlo prepustené a aby ich súdny spor prebehol spravodlivo a so súcitom.

Preklad z Open Doors

Foto :ICC