Blogy

« Späť

Nebezpečenstvo zdieľania evanjelia v Nigérii

Nebezpečenstvo zdieľania evanjelia v Nigérii

Oscar Amaechina, prezident Africkej misie a siete evanjelizácie Nigérie, nedávno hovoril s The Christian Post (CP) o náročnosti šírenia evanjelia v Nigérii.

Bývalý duchovný Amaechina povedal pre CP, že odhadom 66 miliónov Nigérijčanov nepočulo o Ježišovi. Islamský extrémizmus v regiónoch severného a stredného pásu krajiny spôsobil, že evanjelizačná služba v týchto oblastiach je mimoriadne nebezpečná.

"Pamätám si, že  bolo jedno misijné územie, kde sme slúžili ľuďom a niektorí ľudia tam prišli, aby nás zabili. Videli sme ich s ich mačetami a mečmi a verili sme, že to bol náš posledný nádych. Mysleli sme si, že vydýchneme a pôjdeme na druhý svet."

Ale namiesto toho, aby boli paralyzovaní strachom, misionári začali slúžiť mužom, ktorí sa snažili zničiť ich život.

„Dali sme im ryžu, špagety, smotanu a polievku... a oni od nás odišli,“  spomínal.  „Vrátili sa a jeden z ich vodcov s nami prehovoril cez tlmočníka takto: „Prišli sme vás zabiť. Keďže sme chudobní, nikto nám nikdy nedal dary, kvôli týmto darom sa chceme stať kresťanmi.'“

Amaechina a jeho tím boli schopní priviesť mužov ku Kristovi.  "Otvorili sa nám oči," povedal. „Od toho dňa sme sa stále snažili prejavovať láskavosť. V láskavosti a láske je sila. A to je to, v čo veríme v našej službe.“

Nigéria je dnes pravdepodobne najnebezpečnejším miestom pre kresťanstvo na svete. Sever je baštou islamu v krajine, kde znepriatelené skupiny moslimských extrémistov zdevastovali menšinové kresťanské obyvateľstvo. Od roku 2000 bolo v celej Nigérii v dôsledku prenasledovania zabitých odhadom 70-100 tisíc kresťanov.

„Neustále nás obťažujú, vyhrážajú sa nám a nás bijú, my sme ochotní k službe, ale naše telo je každým dňom slabšie,“ napísal Amaechina vo výročnej správe Africkej misie.

„Modlíme sa a prosíme Boha o pomoc. Veríme, že Boh dokáže pomôcť."

Preklad z International Christian Concern

Foto: max pixel