Blogy

« Späť

Príbeh Rút: Náboženstvo je osobnou cestou s Bohom

Príbeh Rút: Náboženstvo je osobnou cestou s Bohom

Volám sa Ruth a mám 26 rokov. Narodila som sa v moslimskej rodine a patrili sme do moslimského kmeňa s najväčšou populáciou v Indonézii

V roku 2009, keď som bola ešte malé dieťa, sa mi snívalo ako som šla na kopec. Keď som sa zobudila, cítila som sa unavená. Noc čo noc som týždeň mávala sen o chôdzi do kopca a ráno som sa cítila unavená, ako keby som minulú noc skutočne vyšla na kopec. Ten sen si živo pamätám. 

Neskôr, na strednej škole, mi sen opäť prišiel, až na to, že tentoraz som nebola sama – išla som s mužom. Ale keď som sa zobudila, necítila som únavu. Sen som mávala asi dva týždne. 

V tom čase som v škole stretla novú priateľku, ktorá bola kresťankou. Jedného dňa som jej povedala o svojom sne. Povedala: " Myslím, že toho muža poznám." Ukázala mi obrázok a ja som ho hneď spoznala. Povedala som: „ Áno! Kto je to?" Povedala mi, že je to Ježiš. Bola som prekvapená a naplnená zvedavosťou. Išla som do kníhkupectva a kúpila som si Bibliu. Hoci som sa stále považovala za moslimku, začala som tajne čítať Bibliu. 

Vtedy som ešte v škole nosila hidžáb, pretože to škola vyžadovala. Po skončení strednej školy som pracovala na klinike krásy v Jakarte. Zložila som si hidžáb, pretože som sa cítila nepríjemne. 

V októbri 2019, keď som si pozerala TikTok, videla som kresťanský citát: „Nie vy ste si vyvolili mňa, ale ja som si vyvolil vás (Ján 15:16). Slová ma veľmi zaujali, tak som šla do kostola. Začala som chodiť do kostola a nikto nevedel, že som moslimka. 

Spomenula som si na kresťanskú priateľku a požiadala ju, aby ma viedla vo viere. Vzala ma k vedúcim jej cirkvi a tí ma učili o Ježišovi a Biblii. V decembri 2019 som bola pokrstená. 

Jedného rána v septembri 2022 mi matka zrazu povedala: „Viem, že teraz si kresťanka; čo chceš robiť ako kresťanka?" Uvedomila som si, že to zistila, pretože v mojej izbe našla Bibliu. Povedala som jej, že sa už nikdy nebudem modliť doma. Stále zúrila a povedala mi, aby som opustila kresťanstvo alebo odišla z domu. 

So zlomeným srdcom som odišla z domu a začala som bývať v susedovej garáži, ktorá bola ďaleko od môjho domu. Môj sused je vlastne šofér mojej rodiny. Začala som bývať v rodinnom aute, pretože moji rodičia nemôžu šoférovať a cesta pred mojím domom bola pre auto nedostupná. Vždy, keď moji rodičia potrebujú niekam ísť autom, zavolajú vodičovi, aby ho odviezol k nám domov. Povedala som mu, aby nehovoril rodičom, že tam bývam. 

Svoje rozhodnutie neľutujem; Našla som Pravdu. 

Verím, že náboženstvo nie je dedičstvom, ale duchovnou cestou, ktorú človek prežíva so svojím stvoriteľom. A skutočne verím tomu, čo Biblia hovorí nižšie: 

Matúš 19:29 " Každý, kto kvôli mne opustil domy alebo bratov, sestry, otca, matku, manželku, deti alebo polia, dostane stokrát viac a bude dedičom večného života."

Žalm 27:10 " Hoci ma môj otec a matka opustia, Pán ma prijme k sebe."

 

Preklad z International Christian Concern

Foto: pexels