« Späť

Nasledovanie Krista I 19

Nasledovanie Krista I 19

Nasledovanie Krista I 19 Tomáš Kempenský: NASLEDOVANIE KRISTA I. kniha - devätnásta kapitola

Tomáš Kempenský: NASLEDOVANIE KRISTA  I. kniha  -  devätnásta kapitola

OZAJ DOBRÝ REHOĽNÍK

 

 

Boh nestvoril zlo, ale keď sa objaví, ono sa stavia proti Bohu. Začala sa vojna, ktorá bude trvať tak dlho, ako  dejiny ľudstva. Všemohúci Boh, aby zachránil človeka, musí zvíťaziť nad zlom a nad zlým. Fyzické dobro a mravné dobro sú viazané na poslušnosť – milovanie Boha, zachovanie Božích príkazov, dodržanie Zmluvy. Keď sa Boh zjavil ako Spasiteľ, už tým samým zvestoval svoje víťazstvo nad zlom.

 

Keď si kresťan volí život s Kristom a poslúcha vnuknutia Ducha Svätého, odrieka sa Adamovej voľby,   takto je v ňom naozaj premožené mravné zlo. Človek v reholi, ktorý si zvolil život s Kristom,  už teraz vlastní vierou a nádejou nadobudnuté neporušiteľné bohatstvá, ktoré dostáva prostredníctvom Krista, Veľkňaza budúcich dobier. Viera zaručuje dobrá, v ktoré dúfame, dobrá nového sveta, ktorý Boh stvorí pre svojich vyvolených.

 

/documents/2298897/3820230/NasledovanieJKI19.pps/3fa2ae95-2b40-48b2-bb89-9e0945dd2606

Stiahnite si prezentáciu

 

Obr.: Beautiful-google

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Krátko potom, ako uverejním svoj príspevok z témy „Nasledovanie Krista“ mám ocenenie od niektorého z adminov v kolonke g+1, niekedy aj od dvoch. Nebola by to pravda, keby som tvrdila, že mi je to jedno. Venujem sa veľmi dôkladne komentárom k týmto biblickým zhrnutiam jednotlivých príspevkov, taktiež príprave prezentácií. A ako každého smrteľníka, aj mňa poteší uznanie a povzbudenie. Je to len krátko, lebo v priebehu ďalšieho sledovania svojho príspevku to už nechápem prečo, tam nemám. Ale povzbudilo a zahrialo. Ďakujem.
Odoslané 22.5.2014 12:01.