« Späť

Fenomén Medžugorie I. časť

Fenomén Medžugorie I. časť

POSOLSTVO PANNY MÁRIE, KRÁĽOVNEJ POKOJA 2. august 2013 „Drahé deti, keby ste mi len s úplnou dôverou otvorili svoje srdcia, všetko by ste pochopili. Pochopili by ste, s akou veľkou láskou vás pozývam, s akou veľkou láskou vás chcem zmeniť – urobiť šťastnými, s akou veľkou láskou vás chcem urobiť nasledovníkmi môjho Syna a dať vám pokoj v plnosti môjho Syna. Pochopili by ste nesmiernu veľkosť mojej materinskej lásky. Preto sa, deti moje, modlite, lebo cez modlitbu rastie vaša viera a rodí sa láska, s ktorou ani kríž nie je neznesiteľný, pretože ho nenesiete sami. V spoločenstve s mojím Synom oslavujete meno nebeského Otca. Modlite sa, modlite sa za dar lásky, lebo láska je jediná pravda – všetko odpúšťa, každému slúži a v každom vidí brata. Deti moje, apoštoli moji, veľká je dôvera nebeského Otca, ktorú vám dal prostredníctvom mňa, svojej služobnice, aby ste pomohli tým, ktorí ho nepoznajú, Preto vás učím láske, lebo len keď budete mať lásku, Opäť vás pozývam, milujte svojich pastierov a modlite sa, aby sa pod ich vedením oslávilo meno môjho Syna v tomto zmieriť sa s ním a nasledovať ho. budete mu môcť odpovedať. ťažkom čase. Ďakujem vám.“

Matka Božia si vyberá vždy najkrajší kraj.
Slnko, teplo, more. Áno, aj to more pre toho, kto ho nikdy nevidel a nezažil, je zážitok.
Keď vystúpite z autobusu v Medžugorí, ovanie vás taký závan tepla, ktorý vás nespáli, ale objíme  každú bunku vášho tela láskajúcim pohladením inej klímy, než na ktorú ste zvyknutí celý život.
Preč je drsné podnebie severu s chladnými ránami a studenými večerami.
Túžite nastaviť svoju tvár tejto čarokrásnej kráse a čerpať a čerpať a sať do seba všetko to, čo vám s láskou tento prenádherný kraj predkladá....

A tak teda: nasadiť si rýchlo na hlavu klobúk, na oči okuliare, do kabelky vodu a hajde za Kráľovnou Pokoja! :)

- "Mamička, nemohla som sa ťa dočkať! Ja viem, že si tá istá aj u nás, ale ja som za tebou prišla sem, lebo tak mnoho som počula o tebe a tomto milostivom kraji, ktorý si si ty sama vyvolila a odkiaľ má naša duša čerpať žriedlo milostí pre naše duše.

...Tu si sa nám predstavila ako Kráľovná Pokoja...

Ešte neviem, kde idem, ale mám pri sebe spolusestry, ktoré ma dovedú rovno ku tebe a tvojmu Synovi, do centra diania".

Nesie ma vlna ľudí so sebou a ja sa nechávam s ľahkosťou unášať.
Prvý dojem, ktorý ma udivuje, je, že nikto sa nikam neponáhľa, netlačí, netisne, všetci sa tu na seba usmievame a sme plní vďaky.
Stop! Sme na križovatke. Ale čo to? Vodiči nám dávajú prednosť, hoci vedia, že kým všetci prejdeme, ostanú stáť na ceste hodnú chvíľu. Autá na nás netrúbia v ošiali straty času. Nepanuje tu zmätok, zhon a chaos. Niet sa kam ponáhľať. Všetci sme v milostivom kraji, tak kam sa ešte náhliť? Niet kam...Čas je tu až druhoradá veličina...

Toľko mladých ľudí! Toľko krásnej a životodarnej miazgy v plnej sile a kráse nášho človečenstva sa tu zúčastnilo!
Sú iní, ako mládež na ktorejkoľvek akcii svetského podujatia.
V očiach im svieti iskra Lásky. Stretli sa tu so živým Bohom a Matkou Božou. Preto každý, kto sa na nich pozrie, to vidí.
Z tvárí im žiari jas radosti čistých sŕdc. Prišli tu už včera, predvčerom, ale prichádzajú i dnes, zajtra, pozajtra. Sú celkom iní aj preto, že im na krku "hompáľajú" koráliky ruženca. Nie ako módny doplnok, ale ako zjavný znak príslušnosti ku katolíckej Cirkvi. A večer pri modlitbe sv. ruženca ho z toho krku zložia a modlia sa...

Modlitba svätého ruženca pred samotným slávením svätej omše, je prenádherná, obohacujúca dušu skrz naskrz. Nachádzame sa vo vonkajšom amfiteátri pred Kostolom sv. Jakuba apoštola. Je nás mnoho, premnoho, čo sa jej chceme zúčastniť. Prebieha v tichom súznení tela a duše, kedy sa pripravujeme sa na stretnutie s Tou, ktorá je Matkou nášho Pána Ježiša Krista, ale i našou, mojou, tvojou...

Udeje sa tak presne o 18.40 hod. letného času. Naše hlasy v tejto krásnej a pokornej modlitbe stíchnu, lebo je tu práve ten milostivý čas, kedy prichádza Posol z Neba, Panna Mária medzi nás.

Prvýkrát vo svojom živote som cítila, ako zastal čas.

Všetko sa zastavilo práve tam a tak, ako bolo. Matky s deťmi v kočiarikoch, ktoré kolísali svoje detičky a boli v pohybe, zastali.
Starci a starenky, chorí a boľaví na tele - zrazu pokľakli na kolená, aby privítali našu Kráľovnú neba i zeme.
To ticho, ktoré zavládlo, sa vystriedalo s jemnou, melodickou, nádhernou hudbou sprevádzanou hrou na husličkách, počas ktorej vnímame prítomnosť Panny Márie.
Matka Božia ku nám prichádza každý deň už viac ako 31 rokov, aby nám povedala, ako veľmi nás miluje. Odovzdáva nám svoje posolstvá lásky a chce, túži, aby sme podľa nich žili, lebo sú merítkom priamej cesty do neba. Keď stíchne táto nádherná hudba, pokračujeme v modlení sv. ruženca tam, kde sa prestalo a čaká sa na sv. omšu.
Kto sa už zúčastnil takejto celosvetovej modlitbovej akcii, udivuje ho aj to, že hoci sa všetci modlíme vo svojom jazyku, všetci vždy rovnako skončíme na Amen.

 

obrázok: google

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Nádherné svedectvo:o) Ďakujem!!! Tu vidno ovocie Ducha svätého... Nádhera, pokoj, radosť, ľudia a Boh, ľudia a Božia Mamička:o) Ďakujem Bohu a Márii za dar Medjugoria!
Odoslané 17.8.2013 14:20.