« Späť

"Žena, hľa, tvoj syn... hľa, tvoja matka."

Zo Sinaja na Kalváriu Úvahy o posledných slovách Pána Ježiša Svedectvo Cataliny Rivas, žijúcej vizionárky z Bolívie Kniha má Imprimatur slov. prekladu (úryvok)

V tej chvíli podišla Mária bližšie ku krížu, na ktorom bolo pribité telo, telo z jej tela. Vediac, že zostáva málo času, Mária mu vnútorne hovorí:
"Môj  Syn a môj Pán, vezmi ma so sebou!"
Ježiš pozrel na ňu s nepredstaviteľnou nežnosťou a bolesťou. Bola to žena spomínaná v Genezis, žena na svadbe v Káne, žena v Zjavení apoštola Jána, žena, ktorá bola predurčená, vyvolená a formovaná byť jeho matkou na zemi...
Ten Ježišov pohľad žiada od každého hlbokú úctu a pravý súcit pre tú, ktorá teraz prežíva bolesti prorokované Simeonom v chráme v deň jeho obetovania...
Meč prenikal jej dušu!
Po tomto videní mi náš Pán povedal: "Moja matka bola vždy predurčená byť ženou, ktorá mi svojimi utrpeniami pomôže pri vykúpení človeka...Vedz, že v ten deň na svadbe v Káne, keď som jej povedal, že ešte neprišla moja hodina, vzťahoval som to presne na túto chvíľu. Na hodinu, keď odídem, aby ona pokračovala v mojej práci v Cirkvi zrodenej z môjho boku.

Nadišla moja a jej hodina. Ja sa vraciam k Otcovi, ale ona musí ostať a úpenlivo prosiť, ako som prosil ja, aby sa moji nestratili.
Potreboval som jej povedať, chcel som jej pripomenúť, že ona je tou ženou spomínanou v Knihe Genezis. A hoci naše srdcia boli rozdrásané bolesťou, Ja musím ísť, a Ona musí zostať, aby bol splnený Boží rozsudok (nad hadom):"Nepriateľstvo ustanovujem medzi tebou a ženou, medzi tvojím potomstvom a jej potomstvom, ono ti rozšliape hlavu, a ty mu zraníš pätu" (Gn3,15).

Povedz všetkým mojim deťom, aby sklonili srdcia pred touto meditáciou, pretože predstavuje jednu z vrcholných chvíľ v dejinách spásy ľudí. Zverím ľudstvo tej, ktorá bude "Prostrednicou" medzi mnou a človekom.
Nadišla hodina Genezis: hodina uskutočnenia zázraku sa začala v Káne. Je to čas, keď ju musím požiadať, aby prijala Jána a v ňom všetky Božie deti, všetkých mojich bratov a sestry ako svoje. Moja cesta sa stala jej cestou a ona musí vypiť horký kalich utrpenia do poslednej kvapky. Odovzdáva sa svojmu Synovi, aby splnila Božiu vôľu a musí sa stať Matkou ľudí. Neskôr ľudstvo, ktoré predstavuje moja Cirkev jej bude spievať chvály a jej sláva zažiari, keď sa vesmír skloní pred Kráľovnou všetkých cností.
Je nevyhnutné, aby sa znova jej Nepoškvrnené Srdce otvorilo Božej vôli a aby jej poslušná láska bola silnejšia než jej pokorná bolesť...Musí si pripomenúť, že je ženou včerajška, dneška a zajtrajška: Starého zákona, evanjelia i Zjavenia apoštola Jána....
Je nevyhnutné, aby znova porodila:

"Žena, hľa, tvoj syn...(syn,) hľa, tvoja matka."

A znova svätá Panna poslúchla. Ján plače a padne do jej náručia. A ona, vyčerpaná smútkom, ale stále plná dôstojnosti, Pani, ako vždy, majestátna vo svojej jednoduchosti, ktorá nepotrebuje nič na vylepšenie svojej krásy...pokojne a nežne objíma Jána.
Vie, že znova na ňu prišli pôrodné bolesti. Vie, že tento pôrod dieťaťa je omnoho bolestivejší, než ten prvý. Pri prvom jej bol zverený Boží Syn, Svätý, dieťa, čisté ako ona sama. Prinesie jej radosť, múdrosť, veselosť a požehnania s každým jej bozkom.
Pri tomto druhom pôrode sa stane Matkou celého ľudstva. Nielenže mnohí ju nebudú chcieť uznať, ale ju budú aj urážať. Iní, útočiac na Cirkev jej Syna, ju označia i za "diabla", keď z času na čas zavíta na zem hľadať stratené ovce, ktoré Pastier miluje.

Po prvom pôrode pestovala v náručí krásne dieťa, ktorého svieže, nežné telíčko dostávalo radostné bozky mladej matky. Teraz prijme do náručia svojho Syna, mŕtveho, zmučeného a skrvaveného, aby spasil biednych ľudí. Pre ich hriechy je teraz znetvorený na nepoznanie, ako to prorokoval Izaiáš.

Keď to všetko svätá Panna vníma a vidí svojho Syna v takom stave, v smrteľnom zápase, a keď ho počuje, poslúchne a dáva súhlas prijať za svoje deti všetkých ľudí. Všetkých - dokonca zločincov, prostitútky, ateistov, vrahov, zlodejov, klamárov, všetkých, ktorí odteraz a v priebehu času, pokiaľ bude trvať život na zemi, budú ustavične urážať Boha, bojovať proti nemu a zapierať ho.
Prijíma všetkých, ľudí tých čias i terajších, a s týmto prichádzajú jej pôrodné bolesti. Dáva svetlo Cirkvi svojho Syna.
Ako jedného dňa Duch Svätý vložil do jej najčistejšieho lona Slovo, aby prinieslo svetu spásu, teraz jej Syn vkladá do jej srdca všetko ľudstvo, aby tak hriešnik, ktorý chce byť spasený, mohol nájsť útočisko v tom svätom mieste.
Nie, nie je to ľahké, čo jej Pán zveruje, a ona to vie, pretože Boh ju naplnil darmi, navyše aj darom byť "všemohúcou Orodovnicou". Tento dar, ktorý spočíva v ustavičnom, úpenlivom vyprosovaní, bol, a dokonca dnes je, tajomným kľúčom na otvorenie Ježišovho Srdca.

"Ó, vy, za ktorých som položil svoj život. Teraz máte Matku, na ktorú sa môžete obracať vo všetkých potrebách. Spojil som vás všetkých najtesnejšími putami tým, že som vám dal moju vlastnú matku."

(krátené)

obrázok: http://rn.christ-net.sk/0298/obal.htm
 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Ďakujem za aktualizáciu, Evka. Lebo sú tu ľudia, ktorí sa nevedia zmestiť do kože a iba provokujú. Už sa neviem pozerať na to, ako "moja komunita" púšťa do nohavíc a tí,čo by mohli silou Pánom zverenej autority svedčiť a brániť, mlčia. Zrejme odídem.
Mailovú adresu máš, takže kamarátstvo končiť nemusí.
Odoslané 15.4.2013 10:17.
Našla som až teraz tento nádherný blog, vďaka zaň, Evka! Nech nás vedie a chráni Matka nášho Pána, presvätá Panna a naša najdrahšia matka Mária! Ďakujem za jej a jeho dary (Katalina, Mária Valtorta a mnohí iní), cez ktorých nám odhaľuje to, čo vyznávame: Zdravas, Mária, milostí plná Pán je s tebou... Amen! Vďaka Matička Mária!
Odoslané 25.4.2013 11:07.
Ďakujem za tento úžasný blog! Ďakujem za teba, Evka! emoticon
Odoslané 25.4.2013 11:08.

Celý profil
Ž95,1 Poďte, plesajme v Pánovi, oslavujme Boha, našu spásu.

Eva patrí aj do:

Priatelia

Štefan Hrbček
Martin Lojek
Ján Pankovčin
Anna Lojeková
Robert Krett
Martin Majda
Marcela Bagínová
Eva Baranovičová
júna 19
Daniel Ruščák komentoval príspevok od autora Eva Vráblová, blog Bohu vďaka!....
12:22
októbra 21
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Rodičia, viete, čo si vaše deti kupujú na desiatu?.
15:19
mája 4
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Deti - ako plod manželskej lásky.
11:53
apríla 16
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Súcitíme.
12:27
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Súcitíme.
12:19
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Súcitíme.
12:13
apríla 12
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:43
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:39
apríla 10
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Milujem, milujem svoj život.
17:22
apríla 8
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších....
16:42
Odoberať aktivity Eva Vráblová. (Otvorí sa v novom okne)