Darček od Jána Pavla II. Ďakujem sv. Otče!

Už 27. apríla 2014 sa staneme svedkami najväčšieho duchovného zážitku, výnimočnej a historickej udalosti 21. storočia, ktorým bude svätorečenie Jána Pavla II. a Jána XXIII. Spoločné slávenie týchto dvoch svätorečení je znamením pre Cirkev, ocenením svätosti veľkých pápežov, svedkov našej doby. Sv. otec Ján Pavol II. veľmi miloval Slovensko, preto aj Slovensko sa veľmi teší a mnohí Slováci navštívia Rím, aby sa tejto historickej udalosti zúčastnili.
Čítaj ďalej o Darček od Jána Pavla II. Ďakujem sv. Otče! »

Chmeľnica sa raduje zo svojho novokňaza Petra Duffalu

Chmeľnica má po 67. rokoch novokňaza. Len jedno povolanie si človek nevyberá sám. Povolanie kňaza je teda osobitným spôsobom vyvolenie. Náš rodák, Peter Duffala dostal vyvolenie byť Kristovým kňazom. Peter bol za kňaza vysvätený 15.6.2013 spišským diecéznym biskupom Štefanom Sečkom v Spišskej Kapitule. Primičnú svätú omšu slávil v rodnej obci 16.6.2013.
Čítaj ďalej o Chmeľnica sa raduje zo svojho novokňaza Petra Duffalu »

Chmeľnica sa raduje zo svojho novokňaza Petra Duffalu

Chmeľnica má po 67. rokoch novokňaza. Len jedno povolanie si človek nevyberá sám. Povolanie kňaza je teda osobitným spôsobom vyvolenie. Náš rodák, Peter Duffala dostal vyvolenie byť Kristovým kňazom. Peter bol za kňaza vysvätený 15.6.2013 spišským diecéznym biskupom Štefanom Sečkom v Spišskej Kapitule. Primičnú svätú omšu slávil v rodnej obci 16.6.2013.
Čítaj ďalej o Chmeľnica sa raduje zo svojho novokňaza Petra Duffalu »

Radostné Aleluja naplnilo naše srdcia aj v našej chmeľnickej farskej rodine

Sme v oktáve Veľkej noci 2013. Radostné Aleluja napĺňa naše srdcia! Chceme zvesť o víťazstve, ktoré náš Pán priniesol práve na kríži, šíriť z našej farskej rodiny v Chmeľnici do celého sveta. Prosíme Matku nášho Pána, aby nás viedla do náručia Jeho nesmiernej Božej Lásky.
Čítaj ďalej o Radostné Aleluja naplnilo naše srdcia aj v našej chmeľnickej farskej rodine »

Naše veľkonočné S.O.S. k Bohu...

Kvetná nedeľa nás uvádza do tohoročného Veľkého týždňa. Palmovými a olivovými vetvičkami vítali ľudia Krista, ktorý slávnostne vstupoval do Jeruzalema. My prichádzame na Kvetnú nedeľu do kostola s rozkvitnutými ratolesťami vŕby, bahniatkami, aby sme si symbolicky pripomenuli tento biblický príbeh...
Čítaj ďalej o Naše veľkonočné S.O.S. k Bohu... »

Náš život sa začal počatím...

25. marec je Deň počatého dieťaťa. Pozerám sa na bielu stužku, ktorú som dostala pri pochode za život, pri podujatí, ktoré sa tohto roku nieslo pod názvom: "Jeden z nás." Aj tohoročnú kampaň podporili mnohí nosením bielej stužky na odeve. Biela stužka je symbol detskej nevinnosti a bezbrannosti a jej nositeľ sa hlási k rešpektovaniu práva na život od počatia. Každý človek má právo na život. Toto právo majú aj nenarodené deti. Žiaľ, nájdu sa ľudia, čo to nerešpektujú...
Čítaj ďalej o Náš život sa začal počatím... »

Keď Pán príde a zaklope...

O čom je vlastne život? Život nie je iba o nás, aby sme sa mali dobre a mali všetko, na čo si pomyslíme. Život je o tom, aby ľudia v našom okolí boli pri nás šťastní. Život je o tom, aby sme žili vo vzťahu s Bohom a nenechali si ujsť skutočný zmysel života...
Čítaj ďalej o Keď Pán príde a zaklope... »

Bratia kapucíni mi svojou katechézou reštartovali radosť z viery

Ľudové misie nám pomáhajú reštartovať našu vieru. Počas môjho pobytu v Nitre som sa v troch dňoch zapojila do programu ľudových misií vo farnosti Nitra - Dolné mesto, ktorý vo farskom kostole Navštívenia Panny Márie viedli bratia Kapucíni. Bola som účastná na témach Duch svätý + pomazanie chorých, Cirkev – spoločenstvo- obnova manželských sľubov, Rast a premena v Kristovi.
Čítaj ďalej o Bratia kapucíni mi svojou katechézou reštartovali radosť z viery »

Mama, otec, ja chcem žiť! Nechajte ma narodiť sa!

Dnes vieme deti vraždiť skôr, než sa narodia. Vieme to robiť v mene akejsi „slobody.“ Potraty vieme robiť legálne, odborne a masovo.
Čítaj ďalej o Mama, otec, ja chcem žiť! Nechajte ma narodiť sa! »

Cez pastoračný víkend v Chmeľnici sa láska Ježišovho srdca vyliala na nás plným prúdom

Kňazský seminár biskupa Jána Vojtaššáka v Spišskej Kapitule si permanentne udržiava živý kontakt s farnosťami formou duchovného mosta a pastoračných víkendov. Diakoni spolu so seminaristami sú k dispozícii duchovným správcom farností. Cieľom týchto víkendov je oboznámiť seminaristov s pastoračnými aktivitami vo farnosti a motivovať ich, aby vydržali kráčať po ceste, ktorú si vybrali.
Čítaj ďalej o Cez pastoračný víkend v Chmeľnici sa láska Ježišovho srdca vyliala na nás plným prúdom »

Odpoveď z Ministerstva zdravotníctva SR k registrácii tabletiek Medabon a Mifegyne

V piatok 15. februára 2013 som dostala z Ministerstva zdravotníctva SR odpoveď na list, ktorý som poslala ministerke zdravotníctva Zuzane Zvolenskej 11. januára 2013. V liste som žiadala zrušenie registrácie potratových tabletiek Medabon a Mifegyne. V mene ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej mi odpovedala riaditeľka komunikačného odboru Mgr. Zuzana Čižmáriková.
Čítaj ďalej o Odpoveď z Ministerstva zdravotníctva SR k registrácii tabletiek Medabon a Mifegyne »

Svätý Otec Benedikt XVI., ďakujem Vám za vašu službu!

Nevieme kto príde, ale vieme kto odchádza. Odchádza Papa Ratzi, 265. Pápež pod menom Benedikt XVI. Odchádza moderný pápež, ktorý aktívne využíval internet. Odchádza vedec a teológ Joseph Ratzinger, autor niekoľkých významných kníh. Odchádza veľmi skromný človek, výborný klavirista, ktorému učarila Mozartova hudba... 28. Februára o 20,00 hodine pápež odíde do Castel Gandolfa a nastane Sedisvakance (podľa lat. sede vacante). Je to obdobie, počas ktorého nie je obsadený cirkevný úrad. Konkláve, ktoré tvorí 117 kardinálov, sa bude konať ako pred ôsmimi rokmi v Sixtínskej kaplnke a bude voliť nového pápeža.
Čítaj ďalej o Svätý Otec Benedikt XVI., ďakujem Vám za vašu službu! »

Štefan Kányai: Stalinova smrť znamenala môj návrat z pekla gulagov

Štefan Kányai bol jedným, ktorého po ukončení II. Svetovej vojny odsúdili a odvliekli z Komárna príslušníci NKVD do ZSSR. V ruských gulagoch prežil 8 rokov 8 mesiacov a 10 dní. Čo otec prežil, podrobne opisuje vo svojej knihe: “Poviem to teda vám všetkým...“ Aj 60 rokov po Stalinovej smrti (5. marec 1953) každý príbeh zavlečeného do sovietskych gulagov necháva tisíce otáznikov a neopísateľný odpor voči akejkoľvek totalite. Nesmierne množstvo sĺz, bolesti, utrpenia, smrť dvadsiatich miliónov ľudí – to všetko možno pripísať na vrub kultu osobnosti J. V .Stalina. Zhaslo „Veľké slnko“, ale jeho satelity obiehajú okolo nás ešte aj dnes...
Čítaj ďalej o Štefan Kányai: Stalinova smrť znamenala môj návrat z pekla gulagov »

Žiadam zrušenie registrácie "potratových" tabletiek!

Štátny ústav pre kontrolu liečiv zaregistroval na lekársky predpis potratovú tabletku Mifegyne k 30.12. 2012 a potratovú tabletku Medabon k 30.10. 2012. Potratové tabletky RU-486 legálne zabíjajú dieťa do cca 8.týždňa tehotenstva. Prosím o modlitby na zastavenie tohto zla. Zároveň apelujem na Vás, aby ste kontaktovali Štátny ústav pre kontrolu liečiv , ministerku zdravotníctva a Výbor pre zdravotníctvo NR SR a adresovali ku nim protest, v ktorom dáte jasno najavo, že s registráciou tabletky nesúhlasíte. Na Slovensku je ich registrácia protiústavná!
Čítaj ďalej o Žiadam zrušenie registrácie "potratových" tabletiek! »

Vďaka nášmu diakonovi Petrovi Duffalovi

Vďaka nášmu diakonovi Petrovi Duffalovi sme počas tohoročných vianočných sviatkov prežívali v našej farnosti Chmeľnica príbeh Božieho narodenia ešte intenzívnejšie. Jeho kázne boli vždy starostlivo pripravené a spestrené príbehmi, ktoré nás zaujali svojou aktuálnosťou a hlbokou myšlienkou. So záujmom ich počúvali malí aj veľkí, mladí aj vekovo starší.
Čítaj ďalej o Vďaka nášmu diakonovi Petrovi Duffalovi »

Adoptovala som si Ivana Gašparoviča...

Mám vieru, že Boh chce, aby každý politik konal spravodlivo, preto som si v modlitbovej kampani „Adoptuj si politika" adoptovala práve nášho prezidenta. Som presvedčená, že prezident nekonal spravodlivo a porušil právo Jozefa Čentéša, ktorý bol riadne zvolený poslancami parlamentu za generálneho prokurátora. Nekonal v zmysle Ústavy Slovenskej republiky, pretože vymenovanie parlamentom zvoleného generálneho prokurátora mala byť už iba formalita. Ústava nikde nehovorí, že prezident môže kandidáta na generálneho prokurátora odmietnuť. Svojim rozhodnutím nevymenovať Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora prezident vykonal moc nie v zmysle platných, ale v zmysle vlastných zákonov.
Čítaj ďalej o Adoptovala som si Ivana Gašparoviča... »

Spojení v modlitbách s rodinami v Newtown... Bože, daj im silu...

„Bože, daj im silu.“ Spojení v modlitbách s rodinami v americkom meste Newtown za obete masakry v Sandy Hook Elementary School, ktorú má na svedomí 20-ročný páchateľ identifikovaný ako Adam Lanza. R.I.P.Sandy Hook Elementary School Children.
Čítaj ďalej o Spojení v modlitbách s rodinami v Newtown... Bože, daj im silu... »

Zákon o hazardných hrách po novom

Hracie automaty sa po schválení vládneho návrhu zákona o hazardných hrách vracajú do krčiem. Nespokojní občania v obci, keď bude narúšaný verejný poriadok v súvislosti s hraním hazardných hier musia zorganizovať petíciu proti umiestneniu hracích automatov v krčmách, ktorú musí podpísať 30% občanov obce alebo mesta. Podľa pôvodného vládneho návrhu zákona to bolo ešte nemožnejšie, lebo vyžadoval referendum, čo na slovenské pomery bolo takmer utópiou. Aj na základe nášho tlaku prijali poslanci NR SR pozmeňovací návrh a referendum zmenili na petíciu.
Čítaj ďalej o Zákon o hazardných hrách po novom »

Gambling pochopíme vtedy, keď sa nás týka...

Tento týždeň dva dni prebiehala v parlamente rozprava k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 171/2005 Z.z. o hazardných hrách v znení neskorších noviel. Pozerala som ju v priamom prenose na stránke NR SR on-line. Vystúpilo mnoho poslancov s argumentáciou ZA aj PROTI. Hlasovanie o tomto vládnom návrhu bude pravdepodobne v utorok 4. decembra 2012.
Čítaj ďalej o Gambling pochopíme vtedy, keď sa nás týka... »

Moje dušičkové chvíľky sa nachvíľku menia na večnosť...

V tomto " dušičkovom" týždni prechádzam bránami cintorínov. Cintoríny sú v týchto dňoch plné lásky a spomienok. V omamnom objatí rôznofarebných chryzantém, v blikotajúcich sa plamienkoch sviečok sú hroby iné ako v bežné dni v roku.
Čítaj ďalej o Moje dušičkové chvíľky sa nachvíľku menia na večnosť... »

Prosba o modlitbu za poslancov NR SR, aby nepodporili novelu o hazarde

Návrh ministra financií Petra Kažimíra o hazardných hrách prešiel na práve prebiehajúcej októbrovej schôdzi národného parlamentu v prvom čítaní. Po schválení tohto návrhu novely vznikne problém pre viac ako stovku zastupiteľstiev, ktoré možnosť zakázať hazard na území svojho mesta alebo obce využili. Zákon 228/2011 Z.z., ktorý doplnil zákon 171/2005 o hazardných hrách, od 1. 9. 2011 obciam a mestám dal šancu vo Všeobecnom záväznom nariadení ( ďalej len VZN) rozhodnúť o osude hracích automatov na území mesta alebo obce.
Čítaj ďalej o Prosba o modlitbu za poslancov NR SR, aby nepodporili novelu o hazarde »

Chmeľnica sa teší zo svojho nového diakona Petra Duffalu

V Katedrále svätého Martina v Spišskej Kapitule spišský diecézny biskup Mons. Štefan Sečka 14. 6. 2012 vysvätil 7 diakonov, Štefana Belka z Liptovskej Štiavnice, Petra Duffalu z Chmeľnice, Lukáša Fejerčák z Kežmarku, Petra Gažiho z Valalikov, Mareka Jamricha z Ľubochne, Mgr. Dominika Jankyho z Ružomberku, Martina Zummera z Vrbova.
Čítaj ďalej o Chmeľnica sa teší zo svojho nového diakona Petra Duffalu »
Ukazujem 22 výsledkov.
Položiek na stránku 25
z 1