« Späť

Adoptovala som si Ivana Gašparoviča...

Adoptovala som si Ivana Gašparoviča...

Mám vieru, že Boh chce, aby každý politik konal spravodlivo, preto som si v modlitbovej kampani „Adoptuj si politika" adoptovala práve nášho prezidenta. Som presvedčená, že prezident nekonal spravodlivo a porušil právo Jozefa Čentéša, ktorý bol riadne zvolený poslancami parlamentu za generálneho prokurátora. Nekonal v zmysle Ústavy Slovenskej republiky, pretože vymenovanie parlamentom zvoleného generálneho prokurátora mala byť už iba formalita. Ústava nikde nehovorí, že prezident môže kandidáta na generálneho prokurátora odmietnuť. Svojim rozhodnutím nevymenovať Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora prezident vykonal moc nie v zmysle platných, ale v zmysle vlastných zákonov.

Modlitbová kampaň„ Adoptuj si politika" bola spustená 1.1.2013, v deň 20. výročia vzniku Slovenskej republiky. Dnes som sa zapojila do kampane a adoptovala som si nášho prezidenta. Pre registráciu mnou zvoleného politika som postupovala podľa inštrukcií.

Po registrácii som dostala spätný mail s textom:Vaša registrácia bola úspešne overená a modlitba za tohto politika aktivovaná. Ivan Gašparovič (Prezident)

Nebeský Otec,Ty si Pán Pánov, Kráľ kráľov a Autorita autorít, preto Ťa chcem prosiť za nášho prezidenta Ivana Gašparoviča. Daj mu spoznať seba ako Pravdu, ktorá mu pomôže kráčať životom vo Svetle. Daruj mu vieru živú a pevnú, odolávajúcu nesprávnym názorom. Obdaruj ho odvahou prinášať spravodlivosť, čestnosť, pokoj a ďalšie Tvoje princípy a hodnoty všade tam, kde pracuje a žije, hľadať pravdu a posúvať ju ďalej. Pomôž mu byť citlivým a vnímavým voči potrebám iných ľudí. Požehnaj aj jeho rodinu a blízkych láskou, pokojom a radosťou. Preukáž mu, Pane, svoje veľké milosrdenstvo. AMEN

Modlením neschvaľujem nespravodlivosť,  ktorú mnou adoptovaný politik koná, ale modlitbou mu chcem vyprosiť, aby pocítil nadprirodzené Božie konanie. Pavol vyzýva, aby sme prosili za všetkých ľudí a ďakovali za nich; mysleli aj na vládnucich činiteľov, na tých, čo rozhodujú o dôležitých veciach (1 Tim 1).

Mám vieru, že Boh chce, aby prezident konal spravodlivo, preto som si v modlitbovej kampani „Adoptuj si politika" adoptovala práve nášho prezidenta...

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Pri svojom rozhodovaní som brala aj túto alternatívu, ale tá modlitba za politikov sa mi tak páčila, že som ňou chcela vyjadriť "lásku" a preto som si zvolila Janka Fígeľa, lebo je to politik, ktorého obdivujem, od ktorého očakávam, že nebude meniť svoje postoje, a verím, že k tomu prispeje aj moja modlitba.
Odoslané 4.1.2013 5:48.
Modlitba za kohokoľvek je vítaná a prinesie svoje ovocie emoticon, "čierne ovečky" ju však potrebujú o niečo viac. Ale myslím, že už sú pokrytí všetci politici, aspoň to vyzeralo dosť reálne emoticon.
Odoslané 4.1.2013 18:40 ako reakcia na Anna Václavová.
Pokoj a dobro. Máš môj obdiv, Zitka. I.G. je pre mňa symbolom prospechárskeho politika - raz s Mečiarom, raz s Ficom. Kto čo dá. A jeho hodnoty sa menia podľa toho. Ľutujem svoju vlasť, Slovensko, že musí trpieť takéto postavy. Pri voľbách sa dá veľmi dobre manipulovať a mnohí na to skočia. Ale ak je človek v Duchu, vie to rozlíšiť. Že pod pozlátkom sa skrýva čierna dušička malého človeka.
Držím ti palce a veľa posily od Ducha Svätého.
Odoslané 4.1.2013 19:17.
Ja som zatiaľ zaseknutá na tom, že si neviem vybrať emoticon
Keby to náhodne generovalo len jedného, beriem hneď prvého. Keby bol ešte dakto bez modlitebníka, tak jeho... (Možno sú to smiešne úvahy. emoticon )
Ešte to nechám dozrieť, verím, že Duch svätý mi niekoho v pravý čas podšupne ;-)
Odoslané 7.1.2013 0:34.
Odoslané 7.1.2013 1:16 ako reakcia na Eva Baranovičová.