« Back

Rada pre mládež sa radila

Rada pre mládež sa radila

Na októbrovom zasadnutí Rady pre mládež a univerzity KBS nechýbala ani téma P15. Nečudo, veď je to najväčšie podujatie, ktoré pre mladých na Slovensku pripravuje.

Rada pre mládež sa zhodla na tom, že podobne, ako pri R13, aj tento krát pripraví verejnú zbierku na podporu tejto akcie. „Zbierkou chceme osloviť mladých, ktorí si budú môcť zakúpiť symboly propagujúce myšlienku národného stretnutia, no aj staršiu generáciu,“ povedal otec Ondrej Chrvala, tajomník Rady.

Pavol Danko, programový koordinátor P15, predstavil členom Rady pre mládež „Čistý rok“ – desaťmesačnú duchovnú prípravu na národné stretnutie. „Animátori malých spoločenstiev, katechéti, no aj samotní mladí, môžu už tento mesiac s nami odhaliť prvý odtieň čistoty vďaka téme Čistota – pocit domova,“ vysvetlil zúčastneným. Dodal, že desať tém o  čistote budú organizátori jedenkrát mesačne zverejňovať na našej webovej stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk.

Počas zasadnutia Rady pre mládež sa hovorilo aj o ďalších podujatiach. V najbližšej dobe je na pláne Púť kríža Svetových dní mládeže, o ktorej vás budeme čoskoro informovať aj na našom webe. Počas Týždňa Cirkvi pre mládež sa môžete tešiť na turné projektu Godzone Nezastaviteľní, Celoslovenský mládežnícky futsalový turnaj či stretnutie vysokoškolákov Akadem.

Comments
sign-in-to-add-comment
Bohu vďaka za všetkých, ktorí organizujú takéto podujatia pre mládež. Myslím, že veci na Slovensku sa v mnohom pohli a mladí ľudia môžu zažiť Cirkev sviežu a plnú života. Drahí organizátori, nech vás Pán mocne žehná a dáva múdrosť do každého kroku!
Posted on 11/3/14 1:26 PM.