Blogy

« Späť

Sú ešte nejakí rebelucionári nažive ?

Sú ešte nejakí rebelucionári nažive ?

Kniha Robiť ťažké veci priniesla úžasnú výzvu pre tínedžerov a nádej pre nás kúsok starších. Na Slovenku sa z nej predal parádny počet kusov a my čakáme, kedy sa už prejaví aj jej účinok- podstatou totiž je : „Vzbura tínedžerov proti malým očakávaniam.“

Prečo to nefunguje ?

Konferencie RTV boli dostatočne početné na to, aby sme fungovanie tohto hnutia zaznamenali, avšak akoby sa nič nedialo. Nie žeby nebolo dosť výziev v spoločnosti- skôr chýba to podstatné. Príslovie  „Čo oko nevidí, srdce nebolí“ je v tomto prípade viac ako vhodné. Ak nevidíme nič okrem seba- svojej školy, oblečenia a smartfónu, bolí nás iba to, čo sa týka nás a to si stále riešime... Nič v spoločnosti nevidíme, pretože sa koncentrujeme len na seba. Ak otvoríme oči a chceme vidieť aj čo trápi iných, nenechá na seba dlho čakať vec, ktorá nás zasiahne a bude nás bolieť, takže ju budeme musieť riešiť. A vtedy idú bokom predsudky o sebe a svojej neschopnosti, vtedy vyhráme boj s lenivosťou a egoizmom. Vtedy sa pustíme do vecí prví a nemusia sa nás doprosovať , aby sme venovali svoj čas.

 

Nie všetci, ale predsa !

Obrovským sklamaním pre mňa po štyroch rokoch s RTV bolo zistenie, že všetci tínedžeri nebudú rebelucionári, hoci by mohli... Obrovským povzbudením pre mňa po štyroch rokoch s RTV je, že NIEKTORÍ to predsa len budú J A to stačí ! Revolúciu lásky, úcty, pravdy môže strhnúť spokojne iba jeden človek, pretože stačí ak sa postaví na Božiu stranu.

 

Milí rebelucionári,

Tí, ktorí nechcete iba rozprávať o RTV a nakoniec nič nerobiť,  máte na to J začnite. A ak chcete- napíšte sem a začnite tým, čo vás naozaj bolí. Spoločnosť Vás naozaj potrebuje- TERAZ ! Alebo- už všetci rebelucionári tínedžeri vymreli?

Ďalej